אלרגיה למזון
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום אני סובלת מזה כשלוש שנים מבחילות רציניות שמגיעות בהתקפות. בבדיקות גסטרו התברר שיש לי ריפלוקס ודלקת קיבה, כאשר אומרים הרופאים שזה עדיין לא מסביר את הבחילות הקשות. ניסיון לעשות דיאטה ולברר מה גורם לי רע נכשל, כי יש ימים שהכל עושה לי רע אפילו קרקר פשוט ויש ימים שאיכשהו הכל עובר...למרות שתמיד אבל תמיד יש לי תחושת בחילה קלה. יש כמובן מאכלים שתמיד גורמים לי רע וניסיתי למצוא מכנה משותף ולא כל כך מצאתי. למשל בטטה תפו"א קולה קפה תפוזים נענע... אני יודעת שקורנפלור עמילן וג'לטין לא עושים לי טוב. בקיצור אני יכולה לכתוב ספר על המחקרים הקטנים שלי ועדיין להיוותר מבולבלת. יש בדיקות לגילוי רגישות למזון? לפחות לקבוצת מזונות, למשל לביצים? לקמח וכ...? מדובר בכך שכל החיים שלי עמדו מהלכת מהרגע שהבחילות הגיעו ואשמח לכל הארה והערה. תודה יעלי
אלרגיה למזון גורמת לבעיות של פריחה, מה שאת מתארת מתאים יותר לבעיות עיכול של המזון ולא בעיות הנגרמות מרגישות יתר של מערכת החיסון (אלרגיה). עלייך להיות במעקב וטיפול גסטרואינטסטינלי אך אם יעלה חשד של ממש לאלרגיה למזון תוכלי לפנות גם למומחה לאלרגיה לעזרה בבירור. ב ה צ ל ח ה