האם אלרגיה?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

02/11/2002 | 09:42 | מאת: איה

שלום לד"ר, אני לא יודעת אם מדובר באלרגיה אך מאמינה כי תהיה לך תשובה. מאז ומתמיד אני סובלת מצריבה מאד חזקה בלשון לאחר אכילת מאכלים מסויימים, הצלחתי עם השנים לגלות מהם ואני משתדלת להתנזר מהם. מדובר בעיקר בחצילים, אגוזי מלך, קליפה של עגבניה, פטרוזיליה, טחינה, שמנים לסוגיהם ועוד כיוצא באלה. אני משערת שמדובר בסוג של שמן אתרי אשר כל הירקות הללו מכילים. ה"שולט" הוא החציל ולאחר אכילתו הלשון שלי (אשר דרך אגב מחורצת מאד) פשוט "בוערת", מתנפחת מעט ומתמלאת בפצעונים אדומים קטנים. אשמח לדעת האם זהו סוג של אלרגיה והאם ניתן לעשות משהו בנידון כי אני נאלצת לוותר על הרבה מאד מאכלים טעימים... בתודה מראש על תשובה כלשהי, איה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/11/2002 | 16:21 | מאת: ד"ר קובי שדה

כן יתכן מאד שזה סימן לאלרגיה - אלרגיה קלה המתבטאת רק בלוע אך בתיאוריה עשוייה לגרום לפריחה צפושטת וקוצר נשימה. האלרגיה ניתנת לאיבחון בתבחיני עור ואת מוזמנת לפנות למרפאת אלרגיה כולל אלינו

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה