רגישות למזון בתינוקות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/03/2002 | 18:57 | מאת: מוקי

1.ביתי בת ה-7 חודשים אוכלת nutramigen מגיל 8 שבועות, אז החלה להקיא את ה"סימילאק". עקב ירידה במשקלה, לא ניסינו מזון צמחי, אלא מיד עברנו לתחליף חלב מפורק. ההקאות נגמרו. נאמר לי שהרגישות הזו יכולה להיות גם למוצרי מזון על בסיס סויה, וכמו כן לדגנים וחיטה. מתי וכיצד כדאי לנסות לתת לה מאכלים אלו ואפילו חלב? 2. ניסיתי לתת לביתי בננה והופיעו פצעונים קטנים, מעטים מאד, על פניה. האם זה מעיד על רגישות? האם להפסיק לתת בננה?

לקריאה נוספת והעמקה
19/03/2002 | 08:31 | מאת: ד"ר קובי שדה

סויה הוא בד"כ תחליף בטוח לחלב (אך לא ב 100 % מהמיקרים). מומלץ מאד לבצע בירור עיי מומחה לאלרגיה (אולי בכלל אין אלרגיה לחלב ?) ובהתאם להתאים כלכלה מתאימה. בעזרת תבחיני עור (לא כואבים) ניתן לזהות בקלות את גורמי האלרגיה ולשלול חשד לאלרגיה למזונות מסוימיים (כמו בננות).

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה