קרדית אבק הבית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/02/2002 | 10:54 | מאת: שירה

אני אובחנתי כאלרגית לקרדית אבק הבית וכן לצמח קורנית יהודה. האלרגיה שלי באה לידי ביטוי כך: 1. התעטשויות ונזלת 2. עיניים דומעות ואדומות 3. גירודים בגרון ובאוזניים 4. כאבי ראש אני מטופלת בתרופות הבאות: Telfast 180 + Singulair 10mg כדור אחד מכל תרופה , ביום. בעייתי היא שאני מאוד עייפה כל הזמן, כבר לקראת שעות הצהריים אני כבר מתחילה לפהק ולהרגיש את העייפות. אני ממשיכה לתפקד כרגיל ואף יוצאת לבלות אחרי שעות העבודה אך תחושת העייפות שאני נאבקת בה כל הזמן מאוד מפריעה. כאשר אינני נוטלת את התרופות מייד אני מרגישה את תופעות האלרגיה, זה מתחיל מיד בגירודים באוזניים ובגרון. ולכן אינני יכולה להפסיק לנטול אותם. שוחחתי עם רופאת המשפחה שלי על החיסונים והיא המליצה לי לא לעבור לטיפול זה, מכיוון שיש קורטיזון בחיסונים אלו . מהם הסיכונים שיש בחיסון כנגד האלרגיה, האם תופעת העייפות קיימת גם כאשר מקבלים את החיסונים, האם יש טיפול תרופתי אחר אשר יכול לפתור את 2 הבעיות שלי (אלרגיה + עייפות) תודה שירה

לקריאה נוספת והעמקה
08/02/2002 | 08:24 | מאת: ד"ר קובי שדה

איני יודע מדוה תחושת העייפות ? האם היא בגלל התרופות ? לעיתים נדירות תרופות אלו עשויות לגרום לתחושת עייפות אם כי בד"כ עייפות מסוג זה נובעת ממתח נפשי ולא מהאלרגיה עצמה. לגבי רופאת המשפחה, אני מקווה שלא הבנת אותה נכון, אחרת העז ואומר שהיא מגלה בורות מפתיעה. חיסונים כנגד אלרגיה היא שיטת טיפול המיושמת עשרות רבות של שנים בעולם כולו - היא למעשה השיטה הטבעית ביותר כנגד האלרגיה שבה אנו מנסים בהדרגה ובעדינות "לשכנע" את מערכת החיסון להפסיק ולראות בגורמי האלרגיה - אוייבים. הזריקות הם שטחיות למדי, לא כואבות בד"כ ויש בהם רק חלבונים המופקים מגורמי האלרגיה עצם (במקרה שלך קרדית וכתלית יהודה) - אין בהם שום קורטיזון ושום תרופה אחרת ! הטיפול הוא הדרגתי ודרושה סובלנות אך היא לרוב משתלמת. הטיפול יקר מאד אך בארץ הוא כלול בסל הבריאות ולכן עלותו למטופל זניחה. במקרה שלך כיוון שמדובר באלרגיה רק ל 2 דברים האפשרות של חיסון עשויה להיות אפשרות מצויינת.

10/02/2002 | 15:29 | מאת: שירה

ראשית , תודה רבה על תשובתך בשיחה שהייתה לי עם רופאת המשפחה שלי, הבנתי ממנה כי הטיפול באלרגיה שלי הינו טיפול "כבד" מאוד, הרופאה טענה כי אם היא היתה לוקחת את התרופות הנ"ל כל יום, היא היתה מתמוטטת כבר ב 14:00 (אלו מילותיה). האם הטיפול שלי הוא באמת "כבד", האם יש סיכון בטיפול כזה לאורך זמן , אני נוטלת תרופות כאלו כבר כשנה, כדור אחד מכל תרופה בכל יום. נעשתה לי בדיקת דם ושתן, והבדיקה יצאה תקינה, כמו כן, אינני שרויה כרגע במצב של מתח נפשי, אני עובדת בעבודה נינוחה וללא לחץ. אילו סיבות אחרות יכולות לגרום לדעתך לעייפות ??

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה