אסטמה בחורף - מה כדאי לעשות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

10/11/2016 | 14:57 | מאת: אייל

שלום. אני בן 25, יש לי אסטמה מילדות. הטריגר העיקרי שגורם לי להתקפים של קוצר נשימה הוא אוויר קר, ועל כן עכשיו כשהגיע החורף קשה לי במיוחד (כשלא חורף, כמעט ואין התקפים ואין שימוש במשאף). בימים האחרונים, הלילות היו קשים. אני מתעורר פעמיים-שלוש בלילה, עם קוצר נשימה ממש חזק, בעוצמה שמופיעה לעיתים נדירות, כמעט ואין מקום לאוויר להיכנס ולצאת. אני לוקח 3 שאיפות ורק אז זה מסתדר. תהיתי מה כדאי לי לעשות, אם יש איזשהו טיפ לשינה בלילה. זה קצת טריקי מבחינת האוורור כיוון שחלון סגור מביא לכך שאין אוויר, וחלון פתוח, אפילו מעט, מכניס את האוויר הקר שעושה לי נורא רע. גם מבחינת שאר האלמנטים בשינה, אם יש משהו שכדאי לי לעשות כדי להפחית את ההתקפים, אשמח לשמוע. תודה רבה

14/11/2016 | 12:37 | מאת: ד"ר קובי שדה

עליך להבדק בהקדם האפשרי עיי רופא המשפחה וקבל טיפול או לפחות איבחון בהתאם ובמקביל לקבוע תור למרפאת האלרגיה והאסתמה אין לי טיפים מעשיים - אם זו אסתמה זה מחייב טיפול בהקדם אחרת זה עלול להחמיר מאד פרטים על המרפאה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה