צליאק, ירקות סולניים וסויה
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום רב, לפני מספר חודשים אובחנה אצלי מחלת הצליאק ומאז אני שומר על כלכלה נטולת גלוטן. חל שיפור משמעותי לאחרונה במספר היציאות ליום ואני חש הרבה יותר טוב. אולם, כשאני אוכל סויה (קמח סויה, חלב סויה וכו) אני סובל מגזים רבים. כנ"ל גם לגבי ירקות סולניים - בייחוד פלפלים. קראתי באינטרנט על רופא בעבר שמצא קשר בין מבנה החלבון גלוטן למבנה החלבון לקטין המצוי במידה ניכרת בסולניים, סויה ובוטנים. כיצד ניתן לבדוק האם אני רגיש להנ"ל. האם הם מפעילים את אותם נוגדנים? הייתכן ואני רגיש להם ומצב המעי הסלקתי והשטחת הסיסים נגרם מהסולניים וסויה ולא מגלוטן? יש לציין שמעולם לא חשתי רע לאחר אכילת לחם וכו. אודה מאוד על תשובה אייל
יש רמזים לכך שבחלק מחולי הצליאק מערכת החיסון מסוגת להגיב גם לחבונים צמחיים אחרים ולא רק לגלוטן כגון חלבונים המצויים בתירס או בצמחים אחרים כמו הסויה במידה וקיים חשד לאלרגיה שכזו ניתן לשקול בדיקה או פשוט להמנע פנה אליי במידת הצורך