קורס צלילה האם ניתן לעשות
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
היי ד"ק קובי שדה. אני בת 21 , מאוד מאוד רוצה לעשות קורס צלילה. אני סובלת מאסטמה שכיום איננה פעילה (כבר מספר שנים שלא היה לי התקף). מבצעת פעילות גופנית באופן קבוע. ביצעתי היום בדיקת תפקודי ריאות במאמץ (במחינה טכנית היה ליקשה בבצוע הבדיקה אך אינני בטוחה אם זה קשור לתוצאותיה) והבדיקה יצאה לא תקינה. בהתייעצות עם רופא צלילה נאמר לי כי כל מי שסובל מאסטמה- בין אם היא סמויה או אינה פעילה אינו רשאי לבצע קורס צלילה כיוון שיש בכך סיכון. נאמר לי כי השימוש באוויר דחוס והפיסיקה מתחת למים היא שונה ומהווה סיכון. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. האם אתה חושב שיש אפשרות שאני כן אוכל לבצע את הקורס?
חשוב לראות מה בדיוק היה בתפקודי הריאה ולשמוע אותך .... יש סיכוי גדול שתוכלי לעבור את הקורס בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואסטמה www.allergynet.co.il
תודה רבה על תגובתך. זה אומר שיש להגיע אלייך לביצוע הערכה בליווי בדיקת תפקודי ריאות? יש צורך לעשות בדיקת תפקודי ריאות עם מטכולין?