פריחה בכור בגלל גרעיני פשתן?
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום, אני בן 42, רזה וגבוה. בריא בדר"כ. מזה כשלוש שנים שאני אוכל לחם עם גרעיני פשתן, שאני מניח שחוממו עם הבצק בדרך להפיכה ללחם. לא היו לי בעיות באכילת לחם זה שעד היום אני אוכל אותו. לאחרונה שמעתי שיש בגרעיני פשתן הרבה אומגה 3 והחלטתי לנסות לשים גרעיני פשתן טחונים (כנראה שלא חוממו) בגרנולה שאני אוכל כל בוקר. לאחר חודש היה לי לילה שהרגשתי כאילו עקיצות בכל הגוף. קמתי בבוקר עם פריחה גדולה בכל הגוף של פצעים אדומים שגרד לי בכל הגוף. הפסקתי עם גרעיני הפשתן הטחונים עד היום, הלכתי לרופא עור שנתן לי משחה למריחה ראשונית על כל הגוף ועוד משחה לפצעים עצמם. זה הפסיק והעלים את הפצעים כמעט לגמרי. יתכן שזה היה בגלל הגרעיני פשתן? יכול להיות שבגלל שבלחם גרעיני הפשתן חוממו אז זה הוריד את מה שגורם לפריחה ובטחונים יש אותו? מה הסיכוי שאותה פריחה קרתה בגלל גרעיני הפשתן הטחונים? בתודה
לא סביר כלל שזה בגלל הפשתן