אלרגיה למזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/09/2001 | 09:00 | מאת: מיואשת

שלום, לאחר בדיקה סטנדרטית במרפאת אלרגיה נמצאתי אלרגית לתפוחים, עגבניות ומלפפונים, חיטה חלב, קפה ועוד. הפנו אותי לבדיקות דם מיוחדות כדי לאמת את האלרגיה. שאלתי היא - האם הבדיקות במרפאה (לא בדיקות הדם) מהימנות? האם אלרגיה לחיטה משמעה הימנעות מאכילת לחם? אשמח לתשובה מהירה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/09/2001 | 10:51 | מאת: ד"ר קובי שדה

א. אלרגיות כה מרובות היא תופעה נדירה למדי, בד"כ מדובר באלרגיה לסוגי מזון בודדים לכן אני מתפלא ושואל האם באמת מדובר בתגובה אלרגית ? ב. כלל תבחיני העור לאלרגיה מדויקות יותר מבדיקות הדם לאלרגיה ושניהם יחד מהווים את הצורה הטובה ביותר (ולמעשה היחידה) לאיבחון אלרגיה. ג. כשמדובר באלרגיה למזון ובמיוחד כשמדובר באלרגיה למזונות מרובים או חשובים וחשש מפגיעה באיכות החיים עקב הימנעות מיותרת - אנו מבצעים לעיתים בדיקות "תגר" מיוחדות שבהן בודקיןם ישירות את השפעת המזון החשוד - וזו בכדי לשלול מצבים של קיום נוגדני אלרגיה שלמעשה אינם גורמים לסימפטומים.

26/09/2001 | 11:18 | מאת: מיואשת

מעולם לא לא הייתה לי אלרגיה. היא הופיעה לאחר זיהום ואינני יודעת אם יש קשר בין הדברים. האם ניתן להירפא מהאלרגיות? האם אלרגיה לחיטה משמעה הימנעות מוחלטת מלחם? תודה על התשובות.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה