אלרגיה/רגישות לעמילן?:/
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום ד"ר קובי שדה, אני כבר ממש מתוסכלת ומיואשת ומתחננת לעזרתך. אני סובלת כבר יותר משנתיים מנפיחות בבטן לאחר ארוחות מסויימות, גרד שבא והולך מסביב לבית השחי,דרמטיטיס קל שהחל בחצי שנה האחרונה בין אצבעות הידיים,נשירה חמורה ובעיות עור נוספות. פניתי לרופא עור ולאחר בדיקות דם שביצעתי קיבלתי משחות אשר מקלות על הגרד אבל לא מעלימות אותו לגמרי, בכל פעם זה חוזר מחדש!בנוסף נשלחתי לאנדוקרינולוג בעקבות תוצאות הבדיקות(ככל הנראה אני סובלת מPCO- אני כרגע בשלבים אחרונים של הבירור) אני לא בטוחה שיש קשר בין כל הדברים אבל כל התופעות רק הולכות ומחמירות עם השנים ואני כבר לא מסוגלת לסבול את זה, זה מתסכל, מתיש ומונע ממני קיום חיים נורמאליים(-אני בסה"כ בת 23! איך יכול להיות שהגוף שלי עכשיו כבר מתחיל לקרוס?!) האבחנה של הPCO מסבירה חלק מהתופעות אבל בנושא הגרד והעיכול אמרו לי שזה לא קשור ואצטרך לבדוק את זה בנפרד... בהמלצת חברה גם סובלת מהתסמונת הפסקתי לצרוך גלוטן.במקביל התחלתי להרגיש שהדרמטיטיס קצת הוקל וגם המקרים שהבהם הייתי סובלת מהבטן ירדו משמעותית אבל עדיין ישנם מצבים מסויימים שפתאום זה קורה ואני לא מצליחה להבין מה גורם לזה. לאחרונה שמתי לב שיש קשר בין אכילת רוטב צ'ילי מתוק לתופעות של הבטן והגרד וכך גם קרה לי כשאכלתי פירה. אתמול גם אכלתי הרבה בטטה מבושלת וכמעט מיד הבטן שלי התנפחה, הגרד התחיל להחמיר והיציאות הפכו קשות יותר ואני עוד סובלת מזה עד עכשיו. בדר"כ כשאני אוכלת בטטה אין לי את התופעות האלה אבל כנראה בגלל שהכמות הייתה גדולה אז זה קרה. ראיתי שהמשותף לכולם הוא עמילן אבל לא בהכל כמעט יש עמילן? יש אפשרות שמדובר בסוגים מסויימים שאני רגישה אליהם? או קושי כלשהו בפירוק סוכרים מסויימים?וחוץ מזה בכלל קיים דבר כזה אלרגיה לעמילן? אני צמחונית כבר 11 שנים, בחודש האחרון הפסקתי לצרוך מוצרי חלב מסיבות אידיאולוגיות,איני מעשנת או שותה אלכוהול. אני עושה ספורט באופן קבוע ובכלל שומרת על אורח חיים מאוד בריא וטבעי (בשל התופעות התחלתי לבשל לעצמי כי כמעט לאחר כל ארוחה בחוץ הייתי סובלת מכאבים...) אני כבר לא יודעת למי לפנות...אני מפסידה הרבה ימי עבודה ולימודים בגלל הכאבים ואי הנוחות בבטן. רוב הבדיקות שלי תקינות( מלבד ברזל שהוא קצת נמוך...),לפני שנתיים גם ביצעתי בדיקות אצל גסטרולוג אשר בחן רגישות ללקטוז והליקובקטר והכל יצא תקין. כרגע יש לי הפניה לביצוע בדיקות דם לאיתור נוגדנים לגלוטן שקיבלתי מרופא המשפחה וגם בדיקות חוזרות לברזל (אני כבר לוקחת תוספת במשך 4 ח') יש בדיקות נוספות שאני צריכה לבקש לעשות בעקבות תגלית הצ'לי,תפו"א והבטטה? אתה בכלל רואה קשר מסויים בין כל התופעות שתארתי? אני מרגישה שגם הרופאים כבר דיי התייאשו ואני כבר אובדת עצות:/ לפני יותר שנתיים לאחר בירור רפואי שערכתי בצבא החלטתי כבר להרים ידיים ופשוט חייתי עם התופעות האלה, ההתעסקות הרבה סביב הנושא רק תסכלה אותי ומנעה ממני להתקדם בחיים אז החלטתי לדחות את זה וקיוויתי שזה ייסתדר מעצמו. לצערי זה ממש לא הסתדר ורק החמיר ואני עכשיו כבר לא מסוגלת לסבול את זה יותר,זה משבש לי הכל ואני לא מצליחה להתרכז בכלום חוץ מהבעיה הזאת. אני כבר 4 ח' בבירורים והתורים לכל רופא מאוד ארוכים וכל פעם צץ כיוון חדש ואני כבר לא יודעת מי יכול לעזור לי למצוא פתרון... מאוד אודה לעזרתך ויותר מהכל אעריך זאת מאוד.
ממה שהבנתי כלל לא עברת בירור וטיפול אלרגי ולכן את מוזמנת אליי או לכל רופא מומחה קראי על בעיות גרד ואלרגיה באתר שלי יש סיבות רבות וטיפולים שונים וניתן יהיה למצוא עבורך פתרון בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il
אני בת 25 ואובחנתי באטופיק דרמטיטיס מגיל 12. אני סובלת בדיוק מאותה בעיה גרד ויציאות נוזלים מבית שחי, אצבעות, קרקפת ואיפה לא, כל הזמן איזור הגירוד משתנה. אחרי תקופה של לימודים אינטנסיביים וסטרס נפשי חזק, המצב החמיר. כבר שנה אני לא אוכלת כלל ממתקים ופסטות, ובחצי שנה אחרונות גם הפסקתי לאכול לחם וכל דבר יבש. המצב הוקל, אך לא נעלם. בכל פעם שאני אוכלת תפו"א, תירס או דגנים יש לי גרד נוראי בבית שחי ומלא נוזלים יוצאים. אני כבר כמעט ולא אוכלת כלום. גם נטילת אנזימי עיכול לא עזרו לי. כמוך, אני סובלת מחוסר ברזל כמעט כל החיים, וכל כמה זמן נוטלת ברזל. חוץ מזה עשיתי אבחנות של אלרגיה, ולא נמצא כל קשר לאטופיק דרמטיטיס. כרגע אני אוכלת פירות, ירקות, יוגורט, עוף ודגים. גם אני הייתי סוג של צמחונית וחזרתי לאכול עוף מחוסר ברירה. חלבונים ללא ספק לא גורמים לי לשום גרד. גם גבינות קשות, קוטג' וביצים גורמים לגרד. תפו"א אדמה שאני יכולה לאכול- זה שבא במרק, מבורק לגמרי, אותו דבר עם דגנים. לדעתי המצב רק מחמיר ומחמיר, ושום רופא לא מצא לי פתרון, גם שהייתי מאושפזת במחלקה למחלות עור בבילנסון. קשה לי לתאר איך עדיין נשארת צמחונית. מקור חלבון צמחי הוא קטניות, כאשר עדשים אני אוכלת, שועית גורמת לי לגרד מאוד חזק ואת השאר אני חוששת לנסות. אשמח ליצור איתך קשר בנושא הבעיה (הכוונה למחברת הנושא).