אלרגיה לבוטנים ובמבה - כמויות חשיפה
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום רב! יש לי שאלה קצת מוזרה. אני מתנצל מראש וכמובן אבין אם אין מידע. אנו מתגוררים בארה"ב עם ילד שנולד כאן, בן שנתיים וחצי. יש לו אסטמה (התקף אחד לפני כחצי שני של מה שקוראים כאן reactive airway disease) וללא אלרגיות ידועות (הוא אכל הכל מלבד בוטנים ודגים). בשבוע שעבר נתנו לו בטעות חתיכה אחת של במבה, החשיפה הראשונה שלו לבוטנים. היתה לו תגובה אנפלקטית מיידית - שיעול והקאות ופריחה על הבטן, אם כי לא היתה כנראה תגובה נשימתית (רמות חמצן תקינות). רצנו איתו למיון שם טיפלו באנטיהיסטמינים ורשמו לנו סטרואידים לכמה ימים. כמובן שנפטרנו מכל מוצרי הבוטנים בבית. יש לנו תור למומחה אלרגיה השבוע, והתבקשנו לדווח על כמות הבוטנים שהילד נחשף אליה, כנראה כדי להחליט על הצעדים הבאים ועל הסיכון שלו מחשיפה לכמויות קטנות. ואנחנו לא בטוחים מה לענות. במיון שאלו אותנו את אותה השאלה. אני מניח שבארץ רוב האלרגיות נגרמות מחשיפה לבמבה כך שאני תוהה האם אתה יכול להעריך לכמה הוא נחשף או למה חשיפה כזו שקולה. בתודה מראש!
כמות מזערית כמו גרגר של בוטן תביאו אתכם את האריזה רצוי עם כיתוב באנגלית וציינו בפניה למשל את העובדה שזה מיל גם תירב ומוצרים אחרים הבדיקה צריכה לכלול את עיקר המרכיבים שמהם מיוצרת הבמבה
תודה על התשובה - לקחנו איתנו את החבילה, אבל כל המידע שם הוא שהבוטנים הם המרכיב העיקרי (על פי אוסם, לפחות 49%). המרכיבים האחרים אינם אלרגניים על פי הרופא במיון ורופא האלרגיות שהוא ראה (תירס, שמן, וכו') כשאתה אומר בערך גרגר, האם אתה מתכוון לגרעין שלם של בוטן, או למשהו קטן בהרבה כמ חתיכה שנשברה? אנחנו מנסים לקבל פרספקטיבה על כמות הסף שהוא רגיש אליה, אם כי כמובן אנחנו מתכוונים לעשות כל מה שביכולתנו למנוע ממנו חשיפה לבוטנים באופן כללי, ואנחנו יודעים שאין דרך לבדוק את הכמות האמיתית. תודה מראש!