אלרגיה לחלב
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום רב, בני בן 3 וחצי. אלרגיה לחלב "תגובה מאוחרת". בא לידי ביטוי במערכת העיכול- הקאות מרובות וחוסר שיגשוג בעבר. טסטים ורסט לא מראים אלרגיה (מבינה שצפוי). לא נחשף שנתיים, פרט לנסיון כושל לפני 3 חודשים. אנחנו ממשיכים להימנע. עד עתה הקפדנו לוודא שמה שאכל אינו מכיל חלב ומוגדר כ"פרווה". כמובן שקראנו את כל הרכיבים, אך לא התייחסנו ל"אזהרות לאלרגנים " כגון: "עלול להכיל" או " עבר בפס יצור חלבי". אני תוהה כעת אולי זו טעות ועלינו להקפיד יותר. האם סוג זה של אלרגיה משמעותו שגם מזון שנגע במפעל, או בבית- יד שנגעה בחלב ואחכ הכינה לו אוכל...אינו בריא לו? או שבאמת ההקפדה לא חייבת להיות מעבר למה שעשינו עד עכשיו? (יש לנו בן נוסף אלרגי עם תגובה מיידית וכאן אנחנו מאד מקפידים. משום מה עם הגדול זה היה נראה לנו פחות קריטי)
אני מניח שה"אלרגיה" קשורה באיסבילות ללקטוז (זו לפחות בעית העיכול העיקרית הקשורה בחלב) ולכן אין צורך בהמנעות מוחלטת או חשש משרידי חלב כפי שקיימת באלרגיה אמיתית בהצלחה
הוא מוגדר בוודאות כאלרגי לחלבון החלב. הלוואי זו היתה אי סבילות... האם לאור העובדה הזו, זו עדיין דעתך?