בנוגע לרגישות/אלרגיה למוצרי מזון המכילים סויה
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
לאחרונה אני חושדת שמוצרי סויה שונים (בהם טופו, סייטן, חלב-סויה ו'טופוטי')הם הגורם להופעתה של מעין פריחה חריפה('אקזמה'?)"לא ברורה" שהחלה לתקוף אותי בשנים האחרונות אחת לכמה חודשים. שאלתי היא כזוL - האם זה הגיוני שתווצר תגובה עורית מהסוג הזה כתוצאה ממזון גרידא ללא גירוי עורי ישיר? (יש לי עור רגיש במיוחד ובשנים האחרונות גם גיליתי שיש לי אלרגיה למספר בשמים, תכשיטים שאינם עשויים מזהב וסוג מסויים של אנטיביוטיקה למריחה שאינני זוכרת את שמה- כולם הובילו לתסמינים דומים). - האם זה הגיוני לפתח אלרגיות בגילי המופלג (25) ככה סתם? -האם ישנם מוצרים נוסים העלולים להיות בעייתים עבורי ע"ס הבעיה הספציפית? - וכצמחונית הנמנעת מחלב וביצים (מאז ומעולם), האם עלי להמנע מכל סוגי המוצרים המכילים סויה (למשל- חלבון סויה מעובד)? תודה רבה.
תגובות עוריות למזונות היא תופעה לא שכיחה בגילך המופלג אך בהחלט אפשרית ועלייך לעבור בירור לאפשרות זאת ובהתאם יוחלט מה לעשות וממה להמנע בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה