שאלה בנושא אלרגיה לחלב
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
דר' קובי שדה וחברי הפורום שלום רב, לבני בן ה 3.7 שנים גילו בגיל 4 חודשים אלרגיה לחלב. בגיל 2.5 התחלנו בהדרגה לתת לילד מוצרים אשר יש בהם חלב (עוגיות ועוגות עם חמאה, מעדנים, גלידה, קוטג', גבינה צהובה ושוקולד). לא הופיעו תופעות לוואי למעט גירוי על העור כתוצאה ממגע ישיר עם מוצר החלב שנזל על גוף הילד. אנו טיפלנו בגירוי באמצעות פניסטיל והגירוי חלף בתוך 10 דקות(הקפדנו לא לתת לילד חלב ניגר ושמנת). כשבננו הגיע לגיל 3 ביצענו בדיקה בבית חולים שניידר. במהלך הבדיקה הוסבר לנו שהאלרגיה שלו כרגע מתבטאת ברגישות חיצונית. למרות האבחנה שקיבלנו בבית חולים שניידר נמנענו מלתת לילד חלב ניגר והוא שתה רק חלב סויה. לפני כ- 6 חודשים התחלנו בהדרגה לתת לבננו שוקו של יוטבתה ומעדני חלב ולא התגלו תופעות לוואי. השבוע קנינו לילד שוקו יוטבתה במהלך טיול בצפון. תוך 10 דקות הילד הגיב בנפיחות מאוד גדולה בעיניים, גרוד בכל הגוף(בעיקר בעיניים), שיעול, נזלת שקופה חיוורון, "עור ברווז" ומצוקה גופנית כללית. הגענו במהירות לבית חולים(הפניסטיל לא עזר). הילד קיבל מנת סטרואידים והתקפת האלרגיה חלפה. שאלתי: האם כדאי לעשות שוב בדיקות אלרגיה בבית חולים? האם להימנע מחלב ניגר או להימנע בכלל ממוצרים אשר יש בהם חלב? בתודה מראש, אמא מסורה ומודאגת
התיאור שלכם מדגים את האופי ההפכפך של אלרגיה למזון הכמויות הקטנות יחסית של חלב שחשפתם את הילד גרמו להורדת רמת החרדה מהאלרגיה עד אשר חוויתם תגובה משמעותית - זו תגובה העושייה להוביל גם לסכנה לכן חייבים להיות זהירים מאד בשלב זה המנעו מחשיפה לחלב וחיזרו לבדיקת אלרגיה עם הבדיקה היא חיובית באופן משמעותי הרי שמבחן טעימה מבוקר בבית החולים, לעניות דעתי, אינו יכול לספר ביטחון. בתנאים מסויימים בתלות בכמות החלב שבמזון או במצבו הפיזיולוגי של הילד באותו היום אתם עלולים לחוות תגובה אלרגית משמעותית שוב בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואסתמה www.allergynet.co.il