אלרגיה לחלב לתינוק
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
לרופא שלום, בני בן שנה וחמישה חודשים וכבר בגיל חודש אובחן כרגיש לחלב בגלל פריחה ושלשולים. מאז עבר לכלכלה על בסיס נוטרמיגן (בהתחלה נוטרמיגן לבד ולאחר מכן אוכל מוצק +השלמות בנוטרמיגן). בגיל שנה ביצענו חשיפה מבוקרת לחלב אצל הרופא והופיעו כתמים בפנים. רופא הילדים קבע שהוא עדיין אלרגי ושנבצע בדיקות נוספות בהמשך. יש לי מס' שאלות בנושא : 1. האם יש לעשות טסט לחלב או שמסתפקים בבדיקת החשיפה המבוקרת בטעימה בפה? 2. שמעתי שגבינה צהובה עשויה מחלבון מפורק ולכן מותרת לרגישים לחלב, האם נכון הדבר? 3. האם נורטמיגן מתאים לילדים ופעוטות אלרגניים לשימוש ממושך ? או שמא כדאי לעבור לתחליף צמחי על בסיס סויה? (הילד כבר שנה ו-4 חודשים על נוטרמיגן, כעת רק 2 בקבוקים ביום בוקר ולילה). 4. עד איזה גיל יכולה האלרגיה לחלוף? והאם עלינו להצטייד במזרק לשעת חירום? תודה מראש אורנה
1 - חייבים לבצע בדיקת אלרגיה לפני מבחן חשיפה 2- היא פחות אלרגנית אך יכולה להיות מסוכנת גם כן 3 - כן, אבל אפשר לגוון עם סויה 4 - זה אינדיבידואלי, רצוי שתהיה נגישות למזרק במידה וקיימת אלרגיה של ממש פנו לרופא אלרגיה ! קראי עוד על כך באתר שלהלן בהצלחה ד"ר קובי שדה אלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה www.allergynet.co.il