שאלה
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום. אני בן 27 ובריא בד"כ. לפני שנתיים אכלתי אוכל סיני בזמן הנהיגה והרגשתי לא טוב, עצרתי בצד וחשתי מסוחרר, שהאף והאוזניים נסתמים לי, דפיקות לב, הייתי אדום מאוד בפנים ובאוזניים, אבל לא הרגשתי שום קושי בנשימה, לא היו לי גירודים או פריחה, ואחרי שקיררתי את עצמי ועברה חצי שעה זה חלף. מאז זה קרה עוד 5 פעמים בהזדמנויות שונות, בכולן זה קרה זמן קצר אחרי שאכלתי כרוב לבן, בצורות שונות. כרוב בסלט, כרוב באוכל תאילנדי מוקפץ, וכרוב מוחמץ. מה שאני לא מבין זה איך זה יכול להיות? האם זו תגובה אלרגית? אז למה לפעמים אני אוכל כרוב ולא קורה כלום?
זה נשמע כלרגיה למונוסודיום גלוטמאט חומר השיור הנפוץ במסעדות סיניות ובכלל זו תגובה הקשורה בכמות החומר כמו בהרעלה זו רק השערה שלי ובכדי לוודא למה אתה אלרגי ולמה לא עלייך לפנות אלינו למומחה לאלרגיה קרא עוד על אלרגיה למזון ב www.allergynet.co.il