אלרגיות למזון?
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום בני בן השנתיים פלוס אובחן כאלרגי לחלב בגיל חצי שנה לאחר שבוצע בו טסט עורי + הגיב לחלב בפריחה, הקאה וקושי נשימתי. מדי תקופה אנו חוזרים על הטסט, רמת התגובה פחתה אך הוא עדיין מגיב כאלרגי ולכן נמנע לחלוטין ממוצרי חלב. כמו כן יש לו אטופיק דרמטיטיס. עקב האטופיק בצעו בו טסטס אלרגיה מלא למזון ובו יצא שהוא אלרגי גם לביצה, לבקר, לתות, לבוטנים ולשאר מיני אגוזים ושקדים. למעט הבוטנים, אליהם לא נחשף (אינו אוהב במבה) שאר המזונות אכל ולא ראינו תגובות אלרגיות שניתן לקשר אותן חד משמעית למאכלים. הרופא הנחה אותנו להוציא מאכלים אלו לחלטין ממזונו. האם זה נדרש למנוע מילד כה צעיר מזונות רבים כל כך בנסיבות הללו? לפי הסבר הרופא מדובר באלרגיה סמויה אשר במידה שהילד ימשיך להחשף למזונות אלו עלול בעתיד להגיב בחריפות, ולכן עליו להמנע עד חלוף האלרגיה. האם הסבר זה הינו סביר? תודה
אני מקווה שאת מדברת על בדיקות דם לאלרגיה המבוצעות במסגרת קופות החולים ולא במשהו "אלטרנטיבי" במידה וכן הרי שיש חשיבות לדעת מה היא רמת הנוגדנים עצמה וחשוב לאמת זאת בבדיקת אלרגיה עפני העור ואז להחליט לגבי ההמנעות סוגיית ההמנעות לגבי דרמטיטיס אטופית אינה פשוטה ודורשת מחשבה וניסיון מבחינת הצעדים שיש לנקוט