אלרגיה חריפה לחלב
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
דר שדה שלום רב! בני בן 2.8 אלרגי לחלב מגיל 0 .כבר בבית היולדות הקיא פורמולות חלביות.לבסוף הנקתי אותו קצת למעלה משנה,כאשר בחודשים הראשונים לחייו ניסיתי מדי פעם לתת לו פורמולה חלבית והוא הקיא.בגיל שמונה חודשים לאחר שתיה של 70 מיל פורמולה חלבית הקיא ופרח.לאחר מקרה זה לקחתי אותו לאלרגולוג והוא בצע טסט עורי שיצא חיובי (דרגה+).עד גיל שנה ושמונה חודשים לא נחשף ואז ניתנה לו חצי קוביית שוקולד חלב והתפתחה לו במהירות פריחה חזקה, ואדמומיות עם שלפוחיות קטנות ולבנות,ללא מעורבות מערכת הנשימה.נתתי לו מייד פנסטיל שהשפיע טוב.מאז לא נחשף לחלב (או לפחות לפי מיטב ידיעתי,כי הוא בגן).לפני שבוע והוא בן 2.8 נגע בו ילד בגן עם אצבע טבולה בגבינה בעורף.בני החל להתגרד ולפתח פריחה ואדמומיות שעברו מאיזור לאיזור,ועל הפריחה שלפוחיות לבנות,ללא מעורבות נשימתית.הגיב טוב לפניסטיל.נבהלתי כאשר הבנתי שתגובה יכולה להווצר ממגע בלבד.באותו יום עשינו טסט אצל אלרגולוג והתוצאה כמובן חיובי דרגה+++.קיבלנו מרשם לאפיפן. שאלתי היא האם לאור התגובה העורית שהתרחשה ממגע בלבד יש להסיק כי האלרגיה חמורה מאוד וכי צפויה תגובה של שוק במקרה של אכילה? מה הסיכוי מבחינה סטטיסטית שיעבור?יש נתונים מספריים? במה זה תלוי? בתודה מראש ומתנצלת על האורך...אמא מאוד מודאגת.
כן, הכל נשמע כאלרגה טיפוסית לחלב הפרה ובחומרה רבה מה שעלול להביא לתגובות קשות ולסכנת חיים ולכן עליכם ללמוד היטב את הנושא, ללמוד איך למנוע מהילד חשיפה לחלב ואיך לטםפל בו בעת תגובה - כולל השימוש במזרק האפיפן. בשליש מהמיקרים עשוייה האלרגיה לחלוץ עד סביבות גיל 6 אך יש מיקרים בהם האלרגיה נותרת עד לגילאים מבוגרים. בשלב זה, מלבד מניעה קפדנית אין ביכולתכם וביכולתינו להעלים את האלרגיה אך אני מקווה שיהיו התפתחויות בשנים הקרובות רצוי שתעמדו בקשר עמנו האלרגולוגים ותצרו גם קשר עם העמותה הישראלית לאלרגיה למזון : יהל