אלרגיה למזון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

09/05/2001 | 13:55 | מאת: תמי

שלום לרופא: לפני 10 שנים הפכתי לאלרגית לקיווי (גירוי חזק בגרון והתנפחותו, גירוי בעיניים). בשנתיים האחרונות מתווסים יותר מזונות לרשימה: גזר חי, תפוח, חלב סויה. לאחרונה עוד כמה פירות- רק במידה חלשה יותר. בשבוע האחרון הפסקתי לשתות חלב , כיוון שקראתי שהוא מעורר אלרגיות. האם עלי להפסיק לצרוך את מוצרי החלב כולם,כדי לבחון האם הם משפיעים עלי לרעה, או שמדובר רק בחלב טרי? שאלה נוספת- למה אני אלרגית בדיוק, אם אתה מסתכל ברשימת המוצרים? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2001 | 16:02 | מאת: ד"ר קובי שדה

מעניין בת כמה את ? מה היו ביטויי האלרגיה למוצרי המזון האחרים ? האם כמו לקיווי ? האם את אלרגית לדברים אחרים ? לגומי למשל ? לא, חלב לא מעורר אלרגיה ואם את לא אלרגית לחלב אין כל סיבה להימנע ממנו. אני מקווה שאת בבירור ומעקב מרפאת אלרגיה ואם לא פני למרפאת אלרגיה לקבלת ייעוץ והדרכה.

09/05/2001 | 19:08 | מאת: תמי

לשאלתך- אני בת 34. הסמפטומים דומים לאלו של הקיווי. דרך אגב, אחי שקטן ממני ב-6 שנים, גם אלרגי לקיווי, ומגיב באותה דרך. זה לא פסיכולוגי, כי רק לאחרונה התברר לנו לשנינו אותה תופעה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה