אלרגיות
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום ד"ר שדה. מס' שאלות לי אליך: האם אלרגיות למזון מפתחות עמידות לאורך שנים? ואם כן, כיצד? האם חשיפה לקרדית אבק הבית ולאבקנים אחרים, מגבירה את נוגדי האלרגיה? האם יש הבדל בין אלרגיות למזון לבין אלרגיות שהינן מזון כמו קרית אבק, אבקנים עציםוכו'? מה לגבי חשיפה לחלב? האם היא משפיעה על הריפוי מהאלרגיה? האם טסט באכילה לחלב משפיע על נוגדני האלרגיה.? תודה וממתינה לתשובה.
לקריאה נוספת והעמקה
בד"כ רגישות למזונות בעיקר בילדים חולפות עם הזמן : מערכת החיסון "שוכחת" את האלרגיה - המנגנון של התפתחות זו מסובך מדי להסבירו כאן כנראה שחשיפה חוזרת מחמירה את האלרגיה כן יש הבדל מבחינת החומרה והביטויים אם את אלרגית לחלב עלייך להמנע ממנו לגמרי בדיקת אלרגיה לחלב צריכה להתבצע רק במרפאה אלרגית ואם היא מבוצעת נכון היא לא תגרום להחרפה משמעותית במצב האלרגיה