אסתמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/09/2006 | 14:10 | מאת: ofek

מזה כשלושה חודשים הייתי בקורס ממקום העבודה והתגוררתי באזור שפרעם ולא השתמשתי במשאפים ולא בכדורים (אני קצת אסמתית) לפני הקורס הייתי משתמשת במשאף ולפעמים בסינגולר באזור בו אני מתגוררת - מרכז הארץ. שמתי לב כי כאשר אני מגיעה לביקורים בבית מהקורס (לאזור המרכז) אני מתחילה להרגיש קוצר נשימה ונזלת ואז אני זקוקה למשאף ואילו בקורס (אזור הצפון) אני מרגישה טוב, גם לאחר פעילויות של שמירה שעות רבות ו/או כל המצב המלחיץ של המלחמה בצפון לא נזקקתי בכלל למשאף והרגשתי טוב. עכשיו סיימתי את הקורס ואני בביתי ואני מרגישה שאני זקוקה למשאף כל הזמן, כיצד ניתן להסביר זאת??

03/09/2006 | 12:35 | מאת: ד"ר קובי שדה

אסתמה היא מחלה אלרגית וייתכן והשינוייםפ בסיביבת מגורייך גורמים לחשיפה אלרגית כלשהיא המחמירה את האסתמה פני לבירור רופא אלרגיה (יש גם בצה"ל)

06/09/2006 | 12:06 | מאת: קובי

אני בן 40 לוקח אלטרוקסין מגיל 8 אובחנתי כאסמתי לפני כשנה רופא המשפחה המליץ על סימביקורט כטיפול מונע אך ראיתי בדף התרופה שטירוקסין מצוינת באופן מיוחד עם תרופות נוספות כמגיבה עם סימביקורט האם נכון לשלב שתי תרופות אלו תודה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה