רגישות לחלב וביצים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

16/01/2006 | 21:56 | מאת: מאיה

בתי בת 3. רגישה לחלב וביצים.נבדקה בגיל שנה וחצי ( תבחין עורי ) ועדיין נמצאה כרגישה. מתוכננת כעת לעבור בדיקות נוספות בהשגחה רפואית . מה עדיף- תבחין עורי או בדיקות דם ? לגבי החלב -מה רצוי יותר לבצע ,תבחין עורי או טעימת מזונות מעובדים? לגבי הביצים- האם רק מגיל 3 ניתן לערוך בדיקת דם לבדיקת רגישות לביצים? רגישות לחלב עשוייה לחלוף ( ל80% מבני השלוש הרגישות חולפת ) האם כך גם לגבי ביצים?

לקריאה נוספת והעמקה
18/01/2006 | 11:25 | מאת: ד"ר קובי שדה

הבדיקה המדויקת ביותר היא בדיקת העור ולא בדיקת הדם וכל עוד מדובר ב אלרגיות בודדות לבדיקה הרי שבדיקת העור עדיפה בד"כ . אין סטטיסטיקה מדויקת לגבי החלמה אך בגדול 2/3 מהילדים מחלימים אסור לבצע מבחן טעימה ! אלא לאחר מבחן עורי ובהשגחת מומחה לאלרגיה, אלרגיה למזון עשוייה להיות מסוכנת

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה