רגישות לחלב
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
בני בן שנה וחצי. בגיל חמישה חודשים הובחנה אצלו רגישות לחלב שהתבטאה באורטיקריה חמורה, נפיחות בגוף וכתמים גדולים דמויי שלפוחיות וכן הקאות. המשכתי להניק ומגיל 8 חודשים הילד החל לשתות תחליף צמחי של סימילאק ונאמר לי ע"י הרופא לא לחשוף את הילד למוצרי חלב עד לגיל שנה ואז לבצע בדיקת רגישות באשפוז יום. מאחר ובגיל 11 חודשים, עקב טעות בגן נחשף הילד לפורמולה חלבית ושוב מצאנו עצמנו בבית חולים לא ביצענו טסט רגישות. בגיל 15 חודשים הילד טעם מעט גבינה צהובה והכל היה כשורה. עשיתי לו טסטים עצמיים בגיבוי של רופא בקופ"ח וחשפתי אותו בכל פעם למוצרי חלב שונים (גבינות, מעדנים, עוגות, גלידות) בכמויות קטנות מאד והילד לא הגיב בתגובה אלרגית והיום אוכל את מוצרי החלב. היום, ניסיתי לתת לו לטעום ממשקה חלב (שתי לגימות) והחלה תפרחת על גבי בטנו ופניו ללא תגובות נוספות ולאחר כ-30 דקות חלפה הפריחה. שאלתי היא: כיצד ייתכן שהילד צורך מוצרי חלב אך בכל זאת לחלב מגיב מייד באלרגיה. מה עליי לעשות ? האם קיים סיכון לגביו כפי שהיה בתחילה אם ייחשף לחלב ? אודה לתשובתך.
מה שאתם עושים הוא מסוכן ואסור היה לחשוף אותו לחלב ("בגיבוי רופא קופח") אלרגיה למזון היא תגובה שאינה תמיד צפויה , עשוייה ללבוש צורות שונות, לפעמים להופי ולפעמים לא - והחשוב ביותר היא עשוייה להיות מסוכנת מאד (לא רק פריחה) פנו בהקדם להוועצות עם מומחה לאלרגיה לשם איבחון והדרכה