אומגה 3
דיון מתוך פורום מידענות רפואית - תמיכה
שלום, רציתי לשאול איזה אומגה 3 יותר טוב לגוף, מהדגים או מהצומח, לדוגמא מרווה מרושתת. והאם זה נכון שהאומגה 3 מהדגים לא כל כך טוב, כי הוא מזוהם ואילו המרווה נספג יותר טוב בגוף, וגם יש בו דברים שאין בדגים. 052-6427770 דוד קם
שלום דוד, אני לא בטוחה שיש תשובה חד משמעית לשאלתך... בכל אופן, נסה לשאול בפורומים כגון אלו: תזונה קלינית נטורופתיה רפואה משלימה תרופות ורוקחות ברפואה משלימה רפואת משפחה ובכל מקרה, מכיוון שיש תוספי תזונה שיש מגבלות או איסורים בלקיחתם ביחד עם תרופות מסויימות, או במצב רפואי כזה או אחר, חשוב, לדעתי לפחות, להתייעץ עם רופא המשפחה, לפני החלטה כלשהי. כל טוב
בכל הקשור למבנה המולקולרי,האומגה 3 תהא זהה בין כל סוגי המקור הצמחי (18 פחמנים עם קשר כפול ראשון בין הפחמן השלישי והרביעי) אך השוני הרב בין הסוגים הינו בהרכב השמן ככלל,ושילוב טבעי של המרכיבים בו המקנים לו את "אופיו" בעל היתרונות או בעל החסרונות. בכל מקרה בתזונת האדם ,תזונה צמחית וטבעית הינה המקור המועדף משמעותית לגופינו על פני המקורות מן החי (חלב ומוצריו, בשר עוף ודגים),כך נוכל לקבל ויטמינים כגון בטא קרוטן במקום ויטמין A מן החי, אומגה 3 מצמחים במקום מדגים, ואפילו ויטמין D משפעול השמש את הכולסטרול העצמי שלנו ולא ממקורות מן החי ,שעלולים להיות רעילים ובעייתייים בשלמותם. לעניין האומגה 3 לעניות דעתי והבנתי,זו של המרווה המרושתת נמצא מדעית כיציב/פעיל ומעניין ביותר ובשל כך יתרונו הרב. למיטב הכרתי את החומר ולבדיקתם המקצועית של מעבדות,מכוני מחקר,ופרופסורים בעלי שם עולמי המצדדים ביתרונותיו החד משמעיים, אני ממליץ עליו לכל מטופליי ואף אני ומשפחתי כולה צורכים אותו כמקור הנחשב לטוב ביותר לאומגה 3 נכון לתקופתנו אנו. יתרון מובהק נוסף הוא אי המצאות מרכיבים אלרגניים,אינו מתנגש עם שום תרופה מדיצינית או אחרת,אינו אסור לשימוש לקהל יעד מסויים,ללא טעם וריח אופייניים למקור הדגי,יציב כנגד חימצון אופייני למקורות אומגה 3 הידועים בטבע,ומתאים לצימחונים וטבעוניים שלא צורכים (ובצדק)את האפשרות הדגית. לבריאות
עד כדי כך שהיתרון שבאומגה 3 בדגים עולה על החסרון שבמזהמים המצויים בהם. זו קביעת קהילת הרופאים והחוקרים בארה"ב (שקוראות ל-FDA בימים אלה להסיר את מגבלת אכילת הדגים בארה"ב ל-2 מנות דג בלבד בשבוע). יתרה מכך - רוב כמוסות האומגה 3 בארץ אינן מכילות מזהמים, המוצרים עוברים בדיקות מוקפדות במיוחד. ואם לא רוצים לסמוך מראש על כל מוצר - תבדקו את התוויות, כל חברה שמכבדת את עצמה רושמת מפורשות על גבי התווית את פרופיל בטיחות המוצר. חשוב לבדוק ש-DHA וEPA - חומצות השומן אומגה 3 ממקור ימי (אצות /דגים) - הן מרכיב מרכזי במוצר שנוטלים. הן חומצות השומן החיוניות לכל שלבי החיים, על סמך אלפי המחקרים שמתפרסמים מידי שנה. והכי חשוב - תבדקו בעצמכם, יש מידע זמין ובשפע: מכתבות של אנשי מקצוע ועד המלצות ברורות של גופים עולמיים. עינת לאלו מנהלת תחום נשים טעם טבע-אלטמן