להמתין בסבלנות?
דיון מתוך פורום גינקולוגיה ופריון
מזה שנה אני מנסה להכנס להריון אך ללא הצלחה. מעניין אותי לשמוע השערותיך בנושא: שאלתי- מה הסיבה לאי ההצלחה להכנס להריון שוב? הייתכן כי הסיבה נעוצה בעובדה שלאחר ההריון הקודם הנקתי במשך תקופה ממשוכת (שנה ושמונה חודשים)? לא קיבלתי מחזור במשך כל תקופת ההנקה. ורק 4 חודשים לאחר הפסקת הגלולות וההנקה גם יחד התחיל המחזור. אך ללא הריון. שאלה נוספת- אתמול שמתי לב שעדיין יש לי טיפה חלב בשדיים ושזה לא התייבש לגמרי, על אף שהייתי בטוחה שכן. האם זו הסיבה לאי ההצלחה? ושאלה אחרונה: כיצד אני יכולה לזהות אם יש לי ביוץ? אשמח לקבל תשובה לסימפטומים מאחר ואולי עדיין לא חזר לי ביוץ תקין בשל החלב, ומשום כך חוסר ההצלחה? ואם כך, כמה זמן ייקח עד שהכל יחזור למסלול הרגיל?
למרות שאלתך המפורטת קשה לתת תשובה מפורטת שגם תהיה כוללנית וגם תתאים לך. מתיאוריך קשה להבין האם הפסקת את ההנקה לחלוטין או לא. כמו ן לא ציינת פרמטרים חשובים נוספים כגון סדירות המחזור בדרך כלל, גיל ועוד. לגבי הביוץ - גם כאן חסרים פרמטרים רבים בכדי לתת מענה. הביוץ עשוי להיות שונה מאישה לאישה. אם קיימות אי סדירויות הייתי ממליץ לגשת לרופא המטפל, לבצע מספר בדיקות ולבדוק מדוע הריון אינו מתאפשר כעת. שיהיה בהצלחה.
תודה על הנכונות למענה מפורט. כניסיון אחרון, אענה על שאלותיך: הפסקתי את ההנקה לחלוטין לפני כארבעה חודשים. ובחודשים שלפני כן לא הנקתי מלא- פעם פעמיים ביום לכל היותר למשך שתי דקות כל פעם- נשנוש, בקיצור... סדירות מחזור- אין כל כך. יש מחזוריות, אבל מחזור זה כל 35 יום בערך. בדיקות אעשה כשאתחיל יותר לדאוג, לבנתיים, יותר רציתי לדעת אם הסיבה לעיכוב זה אולי בגלל שטרם התייבש חלב ההנקה לגמרי? דעתך?