שחלות פוליציסטיות
דיון מתוך פורום גינקולוגיה ופריון
ד"ר שלום, הנני בת 33, שחלות פוליציסטיות ובעלת שרירן. הנני מנסה להיכנס כ-5 חודשים קיבלתי מחזור ב 14.01 התחלתי איקקלומין ב 18.01, כדור אחד ליוםX5 ימים עד עתה בבדיקת זקיקים אין שום סימנים.מה אני אמורה לעשות? אני לחוצה והזמן עומד לרעתי.אין לנו ילדים עדיין.תודה על תגובתך.
בדר"כ שחלות פוליציסטיות הן סיבה לאי סדירות בוסת הנובעת מביוץ לא סדיר או חוסר ביוץ כלל. איקכלומין מהווה תכשיר העוזר להשגת ביוץ-אם כי לא תמיד ממחזור טיפולי ראשון. השפעת התרופה נמדדת ע"י התפתחות זקיקים בשחלות-הנמדדים האולטראסאונד. יתכן שעדיין הגוף שלך טרם הגיב למתן התרופה-אך יתכן שיגיב בעתיד.
תודה על תגובתך, הנני מעוניינת לדעת מה הנני אמורה לעשות כעת?סיימתי טיפול באיקקלומין וכעת אני ממתינה לביוץ..זהו היום ה-16. אם אחכה למחזור זה ייקח זמן רב (האחרון לקח 60 יום) תודה על תגובתך.