פורום אבחון וטיפול במחלות מין
מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין

שלום רב פרופסור, אני בן 20 ולאחרונה הופיע על איבר המין שלי פצע שטחי עם קליפה כפי שניתן לראות על פצעים במקומות אחרים בעור על איבר המין. לא נראים סימני מוגלה או תסמינים אחרים עד כה, ורציתי לשאול האם מדובר בתסמין מסוים של אחת ממחלות המין - ואם כן איך ניתן לטפל או לזהות וכיצד ניתן לגשת לברר את העניין? בתודה רבה מראש!
בן זוג שלי עשה לי מסג' ובטעות לקחתי מגבת של השותף שלי לדירה בשביל לשכב עליה, המגבת הייתה בשימוש של השותף לפני כיומיים, היא הייתה יבשה. בזמן המסג' בן זוגי חחדיר לי אצבעות לנרתיק וכמובן שהיה מגע של האצבעות שלו והמגבת. האם אפשרי להידבק ככה במחלת מין מסויימת בהנחה שלשותף שלי יש מחלות מין? במיוחד כלומידיה וקונדילומה כמה זמן חיידקים של מחלות מין שורדים באוויר? במיוחד אילה שציינתי
שלום רב רציתי בבקשה לדעת האם במין אוראלי ניתן להידבק במחלות מין כנל גם בסרטן בחלל הפה(ראה מייקל דאגלס).ואם כן, האם צריך להימנע מכך?במידה והפרטנר לא קבוע?? אודה מאד על תשובתך.
יש לי בפתח הנרתיק כמו פצעונים כאלה (לא בדיוק פצעונים אך מרגיש כך) הם ממש ממש קטנים כשמסתכלי על זה זה נראה כמו גירוי בעור... האם זה יכול להיות כתוצאה מפטריה בנרתיק (אני תמיד מטפלת בפטריה וזה חוזר) הייתי אצל כמה רופאי נשים כולם אומרים שזה פטריה (נראה לעין) ללא פטריה וגם שאלתי פעמיים על הפצעונים האלו ואמרו שזה כתוצאה מהפטריה האם זה יכול להיות??? אני חוששת שזה לא קונדילומה כי גדלה לי יבלת חומה במפשעה (לא קרוב לפות) הרופא עור צרב לי את זה עם חנקן ואמר שלא נראה לו שזה הוירוס רציתי לשאול את דעתך
שלום פרופ' האם ניתן להדבק במחלות מין או צהבת על ידי חדירה אנאלית שבוצעה בעזרת דילאדו, היה שימוש בקנדום בזמן החדירה אך הקנדנום תחילה הולבש הפוך
שלום רב, הרופא שלי הפנה אותי לקבלת חיסון קונדילומה וחיסון הפטיטיס A . בן זוגי חולה באי ספיקת כליות דרגה 3 ועליי לדעת האם יש עבורו סכנה כלשהי לאחר שאקבל את החיסון. תודה.
שלום לפני הרבה שנים היה לי קשר עם משהו שטען שהוא נדבק בזיוה ולכן אמר לי למהר לרופא כדי לקבל טיפול נגד זה. הלכתי לגניקולוג (יש לציין שאני לא הרגשתי ולא היה לי שום סימפטומים למחלה) הגניקולוג נתן לי איזה שהיא זריקה. רציתי לדעת מה אתם חושבים או יודעים היתה הזריקה הזאת שהוא נתן לי? האם זה היה חיסון או תרופה מסויימת? חשוב לי לדעת הסביר בהמשך תודה
היא,שאחרי שקיבלתי את הזריקה יום למחרת הרגשתי לא טוב, התנפחה לי איזה בלוטה מתחת ללשון ,ניהיה לי כאב גרון הלכתי למיון בקופ"ח...בקיצור חליתי בדלקת בבלוטות הרוק. לא יכולתי לאכול ,כל דבר שאכלתי גרם לי לכאבים בבלוטות הרוק והפנים שלי התנפחו. רזיתי מאוד,,הייתי בבדיקות אצל כל מיני רופאים שאפנו אותי לרופאים אחרים ואף אחד לא ידע איך לעזור לי לצאת מזה. בסוף מה שעזר לי לצאת מזה זה דוקא שיטות ברפואה אלטרנטיבית. השאלה שלי האם הזריקה של הגניקולוג עזרה לי בכלל או שרק עשתה לי נזק האם זה מה שמרגישים כשיש זיוה ?
שלום רב, אני ובן זוגי נמצאים במערכת יחסים מזה חודשיים ומשתמשים בקונדום. שנינו היינו רוצים להפסיק להשתמש בו אך אני מפחדת מהידבקות באיזושהי מחלת מין (משום שלפני היו לו מספר לא קטן של פרטנריות, והוא גם בילה לא מעט במזרח הרחוק לאחרונה...). האם ישנן בדיקות שהוא יכול לעשות על מנת שנדע אם הוא נידבק באיזושהי מחלה? תודה רבה
שלום. אני נורא חוששת לגבי הדבקות אפשרית. קיימתי יחסי מין לא מוגנים בתאריך 6 ליוני 2013. חשוב לציין שזה לא היה חד פעמי עם אותו בחור,כשאני משחזרת ראיתי על איבר מינו מעין פצעון אדום וקטן. ה6 זה התאריך האחרון שזה היה. בנוסף בתאריך16 לשמיני היה מין אוראלי עם בחור אחר אני הייתי הצד הפסיבי. וכמו כן התנשקנו ואני חוששת מאד כי אין לי מושג אם היה לו פצעים או טיפולי שיינים פעילים שיכלו לגרום להדבקה. ובכלל אני חוששת מהבחור שיצאתי איתו עד ל6 כמו שציינתי כי הוא מחליף בחורות כמו גרביים. לפני כחצי שנה עשיתי בדיקה יצא שלילי. אז השאלה שלי היא לאור כל החששות שלי באיזה תאריך לגשת לבדיקה כדי שזה יהיה אפקטיבי? תודה מראש וסליחה על החפירה
שלום, אני סבלתי מקונדילומה במשך הרבה זמן. כשהייתי עם בן הזוג שלי היינו משתמשים רק בקונדום. לאחר טיפולים רבים של לייזר והקפאה הכל עבר. לאחר בדיקה נוספת מצאו אצלי נגעים פנימיים ועשו לי קוניזציה. לאחר מכן לא היה אצלי יותר כלום (חשוב לי לציין שישר עשיתי חיסון לאחר שגיליתי שיש לי קונדילומה) עכשיו לבן זוגי הופיע קונדילומה קטנה. השאלה שלי היא אם למרות הטיפולים שעשיתי והחיסון ולאחר הניתוח זה יכול לחזור אלי ממגע עם בן זוגי? (בהתחשב בזה שמה שיש אצלו הופיע ממני כנראה, שבעבר הוא נדבק ממני ועכשיו זה רק יצא)
שלום. אני גיי בן 30 , בינתיים היו רק 5 פרטנרים בלבד, וכולם ביחסים ארוכים, בכל חיי. מסתבר שהפרטנר האחרון, שהיה למשך שנתיים שלמות, היה מכור לחדרי סקס וחדרי חושך, אליהם היה הולך פעמיים שלוש בחודש (בערך 50-60פעמים בתקופה של השנתיים ) . כשנודע לי זרקתי אותו, והשאלה שלי היא איזה בדיקות מומלצות במצב שלי? אני מעוניין לכסות את כל הבדיקות האפשריות במצב שלי. אני אפריד ברשותך איזה דברים אני עשיתי, ומה הוא עשה במסגרת הסקס. מה שאני עשיתי : מה שהיה בינינו זה רק מין אורלי שאני הענקתי לו, ונכנס לי הזרע שלו לחלל הפה והלוע שלי המון פעמים. פעם אחת ליקקתי פי טבעת, וחדירות היו חמש פעמים ותמיד קיבלתי רק עם קונדום. (אולי השאלה בעיקר לגבי המין האוראלי?). הוא גם עוסק במיקרוביולוגיה כמעט כמוך, כך שזה מזעזע לחשוב שהוא הולך למקומות כאלה. הוא מעולם לא נחדר, ומעולם לא מבצע מין אוראלי, רק אקטיבי מה שנקרא. אבל ביצעו בו מין אוראלי דרך גלורי הול (חור שמסתבר שאתה דוחף את הפין שלך ואתה לא יודע מי נמצא מעבר לקיר, והאם הפה שלו מדמם, או האם ההוא קיבל עשרה אנשים עכשיו אחד אחרי השני שגמרו לו בפה), וגם בן זוגי(לשעבר) היה מספק פופרס/ניטריט לאנשים במסדרון של חושך מוחלט שבו מתבצעות אורגיות בחושך, או עושה בחדרים פרטיים, הוא היה מבצע בהם מין אנאלי, בטוח עם קונדום (בקטע הזה אני בטוח). חשוב לי לציין משהו חשוב, שהיה לו פעם מישהו קבוע בעבר שגר בחו"ל, ובתקופה שהם היו ביחד הסתבר לבן זוגי (לשעבר) שההוא נשא איידס, וכמובן שבן זוגי (לשעבר) עשה את כל הבדיקות האפשריות, אבל שמעתי על האפשרות שוירוס האיידס יכול להתחבא בתוך המוח ולא מתגלה בבדיקות, ואם היה לו איידס אז הייתי רואה כדורים בבית, ואין. אני בחשש גם אולי קרו מקרים שהוא חזר לבית שלנו אחרי הביקור בבית זונות הזה, ולא עברו מספיק דקות/שעות, והוא לא התקלח, ואני מיד ביצעתי בו מין אוראלי (שעה אחרי שהוא השתתף באורגיה). לאחר כל זה, אני רוצה לסיים את הסיפור מאחורי, אני לא מבין כלום במחלות מין, לכן אני פונה לבקש עזרה איזה בדיקות בדיוק לבקש, ומתי לעשות אותן. מבחינת בדיקות שעשיתי בעבר הרחוק : אני נבדק לאיידס פעם בכמה שנים ויוצא תקין, וגם עשיתי פעם בדיקת כלמידיה לפני 7 שנים ויצא תקין, ולפני שנתיים בדיקת הפטיטיס בי וסי, ויצא תקין יש לי נוגדנים לשניהם אבל לא חולה, קיבלתי עבור סי רק זריקת חיסון אחת לפני עשר שנים. מצטער מראש שיצא מייל ארוך.
שלום פרופסור יצחק, לאחרונה התגלה אצלי ואצל בת זוגתי בבדיקת דם HSV IGG TYP.I (יש לציין שעד היום לא הופיעו אצלי וגם לא אצלה פצעים ושאר הסימפטומים להרפס, לא בפה ולא באיברי המין), כמו שרשמתי התוצאה הייתה חיובית. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. האם יש סיכון בכך שנמשיך להתנשק? 2. האם אני יכול להדביק אנשים אחרים בווירוס ובאיזה מצבים זה יכול לקרות? 3. האם יש מניעה לקיים יחסי מין אוראליים ביני לבינה? והאם זה יכול לגרום להרפס של איברי המין? תודה מראש, ניצן
החלו לי כאבים באשכים וצריבה במתן שתן כל הבדיקות הכלליות תקינות, ספירת דם כימיה בדיקת שתן תרבית ושתן וכו'. ניתן לי טיפול אנטיביוטי 3 ימים פעמיים ביום 2 כדורים של זטו 250 ולאחר מכן דוקסילין 100 פעמיים ביום למשך שבוע. שבוע מסיום התהליך החל לצרוב מעט במתן השתן..האם ייתכן שבאמת מלכתחילה הייתה לי מחלת מין או שמדובר עם משהו אחר?
שלום רב, סיפור קצר: לפני כחודש התחילו אצלי סימנים למחלת מין, צריבה במתן שתן, הפרשות וגרד בקצה הפין. פניתי לאינטרנט ובאתר של קופח הומלץ לי לפנות לרופא עור ומין. מה שעשיתי. הוא רשם לי תרופת דוקסילין ושלח אותי הבייתה. לאחר שבועיים של נטילת התרופה כל התסמינים נעלמו, אך יומיים לפני סיום התרופה הם חזרו שנית. כשפניתי לרופא העור הוא אמר שבבדיקות הכל תקין ושאין מה לדאוג. סיום מערכה ראשונה. לאחר כמה ימים, התחילו להופיע התסמינים שוב הפעם חזקים יותר, בעיקר הגרד. מכיוון שלא הצלחתי לקבוע תור לאותו רופא פניתי לרופא משפחה שרשם לי מינון של ציפרודקס למשך חמישה ימים. הוא גם אמר לי לפנות למרכז לטיפול במחלות מין, מה שעשיתי, אך מכיוון שהרופא כבר נתן לי מרשם הם שלחו אותי הבייתה בלי טיפול או אבחון נוסף. על כל פנים, הרופא אמר שהתסמינים אמורים היו להעלם ביום הראשון, זה לא ממש קרה. התחילו כאבי אשכים בלתי נסבלים ואמנם אין צריבה במתן השתן, אך עדיין יש הפרשה שפירית מעטה במהלך היום. אני ccכרגע בשלב שנותרו עוד שני כדורים, כלומר עוד יום אחד לטיפול בציפרודקס ואני מרגיש שהמחלה לא קרובה לסיום. מעבר ללחץ שנובע מזה, הייתי שמח לדעת מה עליי לעשות עכשיו? האם החיידק התפתח וחסין יחסית לטיפול השני? האם לפנות שוב לרופא המשפחה? האם לפנות שוב למרכז למחלות מין? אשמח לדעתכם ולתשובה מפורטת. תודה מראש.
אני חושב שנדבקת במחלת מין. ומין הסתן היה כדאי להיבדק. שבועיים לאחר הפסקת האנטיביוטיקה . כדאי לבצע בדיקות למחלות מין. ניתן גם אצלנו.
תודה על המענה. אך יש לי שאלה נוספת ברשותך. הסיפור הוא כזה: הרופא החליט שמדובר בדלקת השופכה, ולכן נתן לי דוקסילין, כשזה לא עזר הוא החליט שמדובר בגונוריאה ונתן לי ציפרודקס. לבסוף הוא הבין שהוא צריך לבצע בדיקת std ואז גילה שבכלל מדובר בחיידק מסוג trichomonas, וגם m.genitalium.. (מתסכל מאוד שלקחתי חודש אנטיביוטיקה לחינם) הוא נתן לי שתי תרופות, של ארבעה כדורים בבת אחת, tinidazole ו-azithromycin. 90% מהתסמינים נעלמו בתוך יומיים, אך נותרתי עם תסמין אחד שהופיע באותו יום של לקיחת הכדור ולא חולף מאז. יש לי כאבי אשכים, במיוחד בזמן זקפה. אני באמת מנסה להתנזר לחלוטין מאוננות או מגע מיני, אבל יש לי תופעה גברית מצויה שנקראת זקפת בוקר שאני לא ממש שולט בה, ואז הכאב כל כך עז שהוא מעיר אותי משינה. אשמח לעצה.
שלום רב, לפני כ4 חודשים אחרי קיום יחסים עם בת זוג חדשה התחילו עקצוצים/גירודים/תחושת נימול חזקים מאוד בפה, בלשון, בשפתיים ובחלל הפה במשך כשבוע ונפסקו, לא היו שום פצעים בפה או בשפתיים. לפני כחודש וחצי התחילו שוב העקצוצים בחלל הפה והופיע פצע קטן מאוד בשפתיים , הפצע עבר מהר אבל העקצוצים עדיין קיימים ומופיעים מספר פעמים ביום. מבדיקה PCR שעשיתי לפני חודש התגלה וירוס ההרפס HSV-1 (הוירוס לא היה קיים אצלי לפני חצי שנה כאשר עשיתי את אותה הבדיקה וכנראה שנדבקתי מבת הזוג החדשה) הלכתי לשני רופאים המתמחים ברפואת הפה שלא ראו שום דבר מסוכן אך חושבים שהסיבות עשויות להיות : אלרגיה/ לחץ נפשי / מחסור בוויטמינים/ סכרת / תסמונת הפה השורף. השאלות שלי : 1 האם ייתכן שהתחושות שאני מרגיש כבר למעלה מחודש וחצי (עקצוצים וגרד בחלל הפה מספר פעמים ביום) נובעים מהרפס? ושתיתכן התפרצות כל כך ארוכה ללא שום פצעים ? 2 האם אני יכול להדביק בת זוג בוירוס במצב הנוכחי (עם עקצוצים בלי שום פצע) 2 האם קיימות מחלות מין נוספות או מחלות אחרות שמתאימות לתסמינים הללו ? בתודה רבה מראש, אייל
מה שאת צריך לעשות תחפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור אתה תגיע לאתר של המטפל. שם תחפש - מחלת הנשיקה ( היא נגמרת מוירוס ) תבקש מהמטפל את הטיפול שנועד במקור למחלת הנשיקה זה קוקטייל צמחי פורץ דרך נגד וירוסים שגם מחסל וירוסים של HPV . הצלתי אותך במידע הזה
הערפס יכול לתת את התסמינים שלך אבל בדרך כלל בכל התפרתצות זה נמשך כשבועיים. אין מחלות מין אחרות שמסבירות תסמינים אלה. ניתן להתנשק
שלום, אני יוצאת עם גבר ובינתיים קיימנו 3 פעמים יחסי מין. אני נוטלת גלולה והוא אמר שנבדק לפני חצי שנה ומאז שמר על עצמו. שאלתי- מסתבר שנבדק רק על איידס ולא על שאר מחלות המין. האם יש מצב שבמידה ונושא מחלת מין אז נדבקתי אחרי 3 מפגשים? האם יש טעם מעתה להקפיד על קונדום או שכבר אבוד? נא להתיחס לכל המחלות וגם לאיידס כי ירד לי הבטחון בבדיקתו. תודה...
תודה על התשובה אבל היא לא ענתה לשאלותיי. מבקשת להתיחס לשאלות: האם אפשר להדבק אחרי 3 מפגשים ללא קונדום?. (באחד גם גמר בפנים). האם יש טעם להקפיד מעתה על קונדום?
האם יש סכנה בקבלת מין אוראלי בhiv???
שלום רב, האם יש הבדל בין הבדיקות? כשאני מזמינה אותן האם עליי להזמין את שתיהן בנפרד? אשמח לתשובה.
שלום אובחן אצלי אוראופלסמה קיבלתי דוקסילין למשך 10 ימים התחלתי טיפול מיד בסיום המחזור כעת אני ביום השישי לטיפול וניראה לי שזהו זמן ביוץ והתחילו לי הפרשות צמיגיות ממש כמו נזלת (סליחה על הדימוי) בצבע ורוד אדמדם האם זה תקין? האם לגשת דוב לרופא?
אוראפלסמה הוא חיידק ידידותי לפעילים מינית. הוא לא גורם להפרשה צמיגית. בדרך כלל לא צריך לטפל בו.
פרופ' שלום. לאחר בדיקת pcr, נמצא כי יש לי כלמידיה ואוראופלסמה פארבום. הרופא נתן לי רוליד 150 מ'ג פעמיים ביום לעשרה ימים. רציתי לדעת האם לדעתך קיבלתי את הטיפול הנכון לזיהומים הנ'ל? (יש לציין כי רק התחלתי את הטיפול ולא היו לי תסמינים מיוחדים לפני קבלת הטיפול).
שלום רב. קיימתי יחסים עם בן זוג חדש. בעת המשגל הכל היה טוב. למרות שבסופו ראיתי דימום קל. יומיים שלושה לאחר מכן התפרץ אצלי הרפס שלא ידעתי שיש לי. שאלותיי הן: 1. האם יש סיכוי שהדבקתי אותו למרות שלא הייתי פעילה בזמנו? 2. האם הוא יכול להיבדק למרות שאין לו תסמינים? תודה
התפרצות של הרפס לאחר 3 ימם מהמגע לא מבשרים על הדבקה אלא התעוררות של נגיף רדום. מציע ששניכים תבצעו בדיקת נוגדנים להרפס 1 ו 2 כדי לראות לאיזה נגיף שניכים נחשפתם ובהתאם לזה אפשר ללמוד על סיכויי ההדבקה
שלא נדבקתי ממנו. השאלה היא אם הוא היה יכול להידבק מהנגיף הרדום שלי ואם כן, האם הבדיקה תאשר את זה.
עברתי מספר טיפולי לייזר להסרת קונדילומות.הרופא הציע לי לעבור בדיקת פיסיאר לאחר שלושה שבועות מההסרה האחרונה. האם זה רצוי והאם ניתן לקבל תשובה שלילית בבדיקה
יש לי בשנה האחרונה בעיה כללית עם שתן, מבחינה אורולוגית הכל תקין, אז אני כרגע הולך במחשבה שאולי זה מגיע ממקום אחר. יש לי צורך להשתין כל הזמן וקושי במתן שתן, אחרי שאני מאונן יש לי הרגשה להשתין אבל זה סוג של הרגשה שונה וגם אני צריך לחכות זמן מה עד שאני יכול להשתין, יכול להיות שהבעיה נובעת ממשהו במערכת שמעבירה את הזרע או זיהום? (אני צריך לציין שלפני שכל זה התחיל שהייתי מאונן הייתי מרגיש רגיל לא עם צורך מיוחד להשתין זה אף פעם לא קרה לי לפני ומקווה גם שזה יעבור לי)
אם עשיתי סקס מתישהוא? אם כן אז לא.
שלום, אני ובת זוגתי יחד בקשר זוגי כבר מעל לחצי שנה. לאחרונה יש רצון לקיים יחסי מין ללא קונדום, אין רצון שהיא תיכנס להריון ולכן היא משתמשת במדבקה לצרכי מניעת הריון וצרכים אחרים. עברנו את בדיקות מחלות המין והHIV ושנינו בריאים אך הרופאה שלה אומרת שהבדיקות האלה לא מספיקות כי יש עוד המון וירוסים ומחלות אחרות שאפשר להידבק בהן. לפי הרופאה שלי וכל מקום בו בדקתי, הבדיקות האלה מספיקות. מה עלי לעשות עכשיו? האם הטענה של הרופאה שלה הגיונית? איך עוברים את כל הבדיקות לכל המחלות האפשריות והאם זה בכלל ריאלי?
ויצא שזה NEGATIVE. האם עכשיו אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום? מדוע התשובה שקיבלנו מהרופאה לא תואמת לתשובתך? תודה.
שלום ! לאחרונה גילית שעל איבר המין שלי יש פס כחלחל או סגלגל(או משהו באמצע). תחילה חשבתי שמדובר במעין שתף דם כזה שנוצר מנשיכה .... אך עבר כבר זמן מה והדבר לא עובר ! אשמח לחוות דעת ! תודה רבה !
שלום פרופסור, בבדיקה שעשיתי לפני כחודשיים התגלה חיידק האוראופלזמה פרבום. תחילה טופלתי בדוקסילין ודליצין, ומשלא עזר, טופלתי בזטו (4 כדורים). כרגע התסמינים שיש לי הם שתן שנראה כאילו סמיך 'מטושטש' (קשה להסביר את מראהו) וגרד בנרתיק. כל רופא שהתייעצתי עמו אומר שאין יותר מה לעשות ושזה חיידק שנשאר ושאני נשאית שלו וזה מה יש... נראה לי תמוה שאין מה לעשות בנדון... לפחות בתסמינים המוזרים של השתן שבהחלט לא נראה כשתן רגיל. (ביצעתי גם בדיקת שתן רגילה ואין דלקת בדרכי השתן). אשמח לתשובה בהקדם, תודות.
השאלה היא לגבי השתן והאם ישנו קשר לאוראופלזמה ומה ניתן לעשות ?
אנא התייחס בבקשה לשאלת ההמשך לתשובתך בנושא האם עליי להיבדק, מאתמול
שלום פרופ' סרוגו, לפני כשבועיים אובחנה אצלי כלמידיה וטופלתי בדוקסילין וסיימתי הטיפול. אתמול קימתי מעט מין אוראלי ושאר היחסים היו מוגנים. הפרטנר שלי גם כן מטופל בדוקסילין אך נודע לי שטרם סיים לקחת דוקסילין (נודע לי בדיעבד כי חשבתי שטופל יחד עימי וסיים). האם להיבדק שוב מחשד לכלמידיה חוזרת??? ואם כן מתי לערוך את הבדיקה?בתודה מראש ג.
היי, לפני כשנה גיליתי יבלת באיבר המין. הלכתי לרופא, זה לא אמר מה יש לי ושם מי חמצן קפואים לשרוף אותו. זה עבר לי כבר לפני שנה. לפני זמן קצר חברתי נגעה באיבר המין, קלות, בחלק העליון, אפילו לא איפה שהיה הפצע. לא היה בנינו מגע מיני מלא בכלל. ייתכן והיא נגעה בעצמה אח"כ. היא חוששת שיש לה HPV עכשיו. האם יש סיכוי שהיא נדבקה? אני יודע שאין ממה להידבק אבל היא פאנטית בנוגע לבריאות. תודה.
עשיתי בדיקת HIV מהירה בוועד למלחמה באיידס בת"א הבדיקה שלילית נאמר לי שמבוצעת גם בדיקת ELISA בנוסף לבדיקה המהירה. השאלה שלי היא מדוע צריך שתי בדיקות,האם הבדיקה המהירה אמינה פחות מ ELISA ?
זה הבדיקה השיגרתית שעושים בוועד:בדיקה מהירה+אלייזה כך נאמר לי
נער ליווי שיפשף לי את הפין עם הרבה רוק שירק. מפיו ללא שהכניס לפה וגם הרטיב לי את החור של הרקטום עם רוק. אני מודאג מחשש למעבר מחלות מין האם עליי להבדק ואם כן ממתי?
תודה. שתי שאלות הנובעות מהתשובה: 1. האם ניתן להמשיך לקיים יחסים עם חברתי ללא בדיקה? 2. במקרה שתהיה הפרשה האם לעבור בדיקה רק לגבי זיבה או לכל מחלות המין? תודה
כשאני מקבל מין אוראלי מנשא הרי איבר המין שלי בא במגע עם הרוק שלו. האם רמת הנגיף שלו רלוונטית? האם יש סיכון הרי הרוק הוא לא נוזל מדבק!!!
ומכמות דם של פצע חצקון שחודרת לעין?
שלום אני כבן 13 יש לי נקודה חומה\אדומה שדומה קצת לנמש ובצד שמאל בדופן יש ל נקודה חומה קצת נפוחה הייתי רוצה שתסביר ותגיד לי מה זה כי אני מודאג... תודה
אהלן,אני בן 18 הנושא די מבייש אותי ואני לא מדבר על זה עם אף אחד,בשנים האחרונות יש לי מין פריחה שלא עוברת בשאפט התחתון,בלי כאב,בזמן האחרון באותו מקום נוצרה לי מין ציסטה/גידול ואין כאב,אני מת מפחד שזה סרטן,אני ללא ניסיון מיני בגלל זהזה מדאיג אותי,אני מאוד מתבייש ללכת לבדיקה.
אם לא קיימת יחסי מין אתה לא צריך להיות מודאג. גושים באזור זה בגילך הם לא סרטן. גש לבדיקה של אורולוג ואל תחשוש !!
נמצא שיש לי M.HOMINIS-PCR חיובי U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי חוץ מאנטיביוטיקה, האם יש משהו שיכול לעזור להצלחת הטיפול? לקחתי דוקסלין עשרה ימים פעמיים ביום לפני שבועיים, אבל שוב אני מתחילה להרגיש לחץ בדרכי השתן תודה מראש
אם יש תלנות כמו צריבה במתן שתן כדאי לטפל. דוקסילין היא תרופה טובה. התגובה לוקחת מספר ימים
קיבלתי מין אוראלי מנשא hiv. לעומת זאת אני לא הענקתי לו. לא מצצתי לו. מעבר לזה לא היה מגע אנאלי כלל. האם בעקבות המקרה המתואר יש צורך להיבדק???
אי אפשר לדעת כמה נגיף יש לא בנוזל הזרע. אם הוא מטופל יתכן שמדובר בעומס נמוך. הסיכוי להידבק באופן הזה מאוד נמוך. בכל מקרה כדאי להיבדק
אבל האם רמת הנגיף שלו רלוונטית לעובדה שאיבר המין שלי בא במגע עם הרוק שלו בלבד!? הרי אני קיבלתי מין אוראלי ולא הוא.
שלום! הייתה לי זיבה לפני כמה שנים ועבר לי ככל הידוע לי (כל הסממים עברו אחרי הטיפול שקיבלתי). לפני כמה ימים חבר שלי נדבק ממני אחרי שלוש שנים שאנחנו מקיימים יחסי מין, האם יתכן שלא החלמתי או שמדובר במחלה שעברה אצלי אל אני עדיין מדבק? מה עלי לעשות במצב כזה?
דוקטור התכוונתי שאם כמות פחותה מעירוי דם נכנסת לעיניים יכולה להיות הדבקה?
is there any chance to get infected by hiv if i was given oral sex. meaning i was sucked.please let me know soonest.
would it be necessary to take hiv test? why not zero percent if i was given the oral sex? its confusing ...
שלום, אבקש לדעת מה האינדיקציה של רופא לדעת אם מדובר במחלת מין? אני סבלתי מפטריה במשך מספר שבועות, ולשמחתי הצלחתי להפטר ממנה סוף סוף (בהתאם לבדיקת רופא). העניין הוא שיש לי כאבים בבטן התחתונה ובגב התחתון - בבדיקות שתן נמצאה דלקת בדרכי השתן וכרגע אני מטופלת באנטיביוטיקה. כאשר חזרתי לרופא הנשים, בטענה שיכול להיות שהכאבים נובעים מאזור הרחם, הוא בדק ואמר שהכל נקי, וגם שאין פטריה כלל. רציתי להיות בטוחה וביקשתי משטח, והוא טען שאין צורך בכך משום שאין כל סימן למשהו מחשיד מהאזור. השאלה שלי, האם יכול להיות שמסתתרת לה איזו מחלת מין מסוימת והרופא לא יכול להיות מודע לה אלא רק על ידי משטח? האם ניתן לראות סימנים מחשידים רק מבדיקה וגילית שגרתית שמצביעים על סיכוי על מחלת מין כלשהי? אודה לתגובתך בנושא, בתודה מראש!
כלמידיה וזיבה הן שתי מחלות מין שלא נונות סימפטומים. אפשר לבקש בדיקת PCR בשתן מרופא המשפחה
היי אני בת 38 ובמשך שנים רבות סובלת מדלקות שונות ומשונות, נעזרתי בכל דבר אפשרי, לפני שבועיים החלטתי לבקש בדיקות לגילוי מחלות מין ששם יסתבר שיש לי את המיקרופלסמה והאוראופלסמה, הרופא נתן לי דוקסילין לחמישה ימים, אני לא מרגישה שיפור בכלל, עדיין יש גרד בנרתיק ומחוצה לו אפילו הרגשה של פצעונים אחדים פנימיים וריח לא נעים, השאלה היא האם יש לקחת טיפול נוסף והאם מספיק חמישה ימים לחיידק הזה, ועוד שאלה האם אני אצליח סוף סוף להיפטר מכל הדלקות ו/או הפטריות בנרתיק בזמן הטיפול האנטיביוטי, תודה מראש על תשובתך.
אז הכוונה שמכמות פחותה מעירוי דם לא ניתן להידבק נכון?
שלום, מזה כשבועיים אני סובלת מדלקת בנרתיק והתפשתה גם לפי הטבעת רופאה נשים נתן טיפול בofloxacin שלא עזר. בתרבית נרתיק נתגלה חיידק Str. agalactiae gr B האם הוא יכול להיות סיבה לדלקת והאם קיים טיפול אחר. האם יש צורך באנטיביוטיקה אחרת. ? מי מה יכול להגיע חיידק מסוג זה? תודה על התגובה
אם בתוצאות מעבדה משטח ווגינלי הופיע החיידק, האם זה יכול להסביר מרקם לבן סמיך בווגינה? ללא הפרשות . והאם חובה לטפל בחיידק הזה , האם הוא מדבק בשירותים לילדות ? או בנשיקה
וממין אוראלי אפשר להידבק?
היי כתבת לי שגם אישה וגם כבר יכולים להתחסן עד גיל 45 כנגד הקונדילומות. השאלה שלי איך עושים את זה? איפה? ומה מבקשים? יש שם לזריקה?
שלום רב, יש לי שתי שאלות והן:- הייתי לפני 5 ימים במגע מיני חד פעמי ולא מוגן עם גבר עם תוצאות בדיקת שתן חיוביות ל- u.ureal/parvum-pcr m.hominis-pcr מה פרוש והאם אני צריכה להיום מודאגת? התוצאות לבדיקה הבאה עדיין לא מוכנות. איך להתייחס אליהן? m.genitalium-pcr בתודה מראש.
פרופסור סרוגו שלום רב, מבדיקות פרטיות שנעשו לי נמצאו התשובות כי יש חיידקי- UREAPLASMA URCALYTCUM וגם חיידק PARVUM, בנוסף חיידקי מעיים שנלקחו מתרבית נרתיק- COLI וגם KLEBSIELLA PNEUMONIAC בעקבות זאת ניתן לי טיפול של אנטיביוטיקה OFLODEX לעשרה ימים ולחזור אחריי שבועיים מהטיפול שוב על PCR ותרבית. שאלתי היא- הבנתי שזו אנטיביוטיקה לדלקות בדרכי השתן, האם מתאמה לאבחנות שלי? האם בקו"פח לא אוכל לקבל בדיקת PCR לאחר טיפול? חייבת באופן פרטי? תודה לך על המענה.
חיידקי הקולי והקלבסיאלה עושים זיהום בדרכי השתן. לא ברור לי אם זה הזיהום שיש לך. כי אין ל תוצאות של שתן לכללית ותרבית. אוריאפלסמה לא עושה בעיות בדרך כלל.
שאלה נוספת, איזו סוג של בדיקת שתן? הרופא שנתן לי את האנטיביוטיקה עשה לי גם בדיקת שתן וגם תרביתוכאמור מצא את אותם חיידקי המעיים, קולי וקלבסיה, האם זה לא מספיק לגלות זהום, אחרת למה לתת לי אנטיביוטיקה. לצערי הרב נוטלת כבר 5 ימים אנטיביוטיקה ללא הועיל, הרופא אמר שבודקים הקלה רק שבועיים אחריי שסיימתי את הטיפול. הגיוני? שעדיין כה שורף לי?
כתבת לי אם שכבת עם גבר ומאז את שלילית לאיידס אין לך איידס,אני לא נבדקתי מעולם אז איך קבעת שאני שלילית?ולא בדיוק שכבנו כפי שתיארתי זו הייתה חדירה חלקית וקצרה קצת פחות מדקה ללא שפיכה.