חומצה פולית-תופעות לוואי?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/09/2012 | 10:54 | מאת: נעמה

שלום, לפני כחודשיים התחלתי ליטול חומצה פולית, מהיום הראשון סבלתי מתופעות כגון בחילות, הקאות, עצירות, כאבי בטן עזים ולמרות זאת נטלתי את הויטמין כחודש+. לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה הוחלט על הפסקה של נטילת החומצה אך רופא הנשים שלי טוען כי מאוד חשוב לקחת חומצה פולית לפני כניסה להריון והמליץ לי ליטול חומצה טבעית. עשיתי את הדבר אבל כבר אחרי הכדור הראשון כל הסיפטומים חזרו. האם הגיוני שויטמין שאמור להיות חיובי לגוף נשלל על ידו בצורה כזו אגרסיבית? ומה ניתן לעשות בכדי שהדבר לא יפגע בהריון אפשרי?

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2012 | 11:29 | מאת: ד"ר רולא מחול-פרח

שלום נעמה, 1- איזה מינון את מקבלת 400 מיקרוגרם או 5 מ"ג, חשוב לשים לב ולברר עם הרופא אם אין אנדקציה למינון הגדול (5 מ"ג), אז ניתן להסתפק במינון הרגיל 0.4 מ"ג (400 מיקרוגרם)פעם ביום. 2- תנסי ליטול על קיבה מלאה לאחר ארוחת הצהריים או במהלך הארוחה, תראי אם זה יעזור. 3- תשתדלי לאכול יותר פירות וירקות. 4- במידה והבחילות חוזרות להתייעץ עם רופא הנשים שוב. יום טוב

27/09/2012 | 11:44 | מאת: נעמה

המינון שנטלתי היה 0.4 שזה הנמוך ביותר ותמיד לקחתי כדור אחרי ארוחת צהריים מלאה אך לצערי התופעות לא הפסיקו. אני אשתדל לאכול יותר ירקות ופירות בתקווה שזה יעזור ותור לרופא כבר יש לי אז אני מקווה שזה יעזור. תודה רבה!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי