דימום בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/08/2007 | 11:59 | מאת: נטשה

שלום רב בעקבות דימום חלש בשבוע ה11 ובשבוע ה13 להריון זה, נתן לי הרופא תרופה בשם duphaston, ללקיחה שלוש פעמים ביום, וכן חצי כדור, פעמיים ביום של papaverine. חיפשתי מידע על התרופות ומצאתי כי duphaston משמש ליצירת מחזור, אצל מי שהמחזור לא הופיע אצלה?! אשמח לדעת מה מטרת כל אחת מהתרופות, והאם המינון נראה סביר

03/08/2007 | 01:38 | מאת: ד"ר איל שורצברג

נטשה שלום, אשמח לדעת מהיכן מצאת את המידע בנוגע לדופסטון, למיטב ידיעתי Duphaston מכילה את החומר הפעיל DYDROGESTERONE במינון 10 מ"ג. התרופה רשומה למצבים בהם יש צורך בפרוגסטרון (שהחומר הפעיל בדופטסון הינו נגזרת שלו). פרוגסטרון יכול לסייע בקליטת הביצית המופרית במיוחד במצבים בהם כנראה ישנה הפרשה מועטה של פרוגסטרון, אם כי קיימת מחלוקת לגבי יעילות תכשירי פרוגסטרון בקרב רופאי נשים לגבי יכולתם למנוע הפלה. PAPAVERINE הינה תרופה המונע התכווצויות בשריר חלק. אני מניח כי מטרת הרופא הייתה לסייע להריון להיקלט היטב ולמנוע הפלה והתכווצויות מוקדמות של הרחם. בכל מקרה מדוע לא לשאול את רופא הנשים שרשם לך את התרופה? אני בטוח כי הוא ישמח להסביר לך ולהרגיע את חששותיך, בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי