סטטינים ומיץ אשכוליות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/12/2007 | 08:45 | מאת: כלנית

אני בת 61. סובלת מכולסטרול גבוה, ומטופלת בהצלחה ע"י סימבקור 10 מ"ג. עלון המידע מזהיר מפני אכילת אשכוליות. להלן שאלותי: האם יש להמנע מאכילת האשכולית בכלל. או לחילופין אך ורק בסמיכות ללקיחת התרופה? האם גם פומלית ופירות הדר אחרים אסורים?

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2007 | 09:58 | מאת: ד"ר איל שורצברג

כלנית שלום, אכן כן יש להימנע מלצרוך מיץ אשכוליות וכל מוצר אחר המכיל אותם היות והן מעכבים את פירוק התרופה ועלולים לגרום להצטברותה בגוף. לגבי פומלית ופרי הדר אין מידע לגביהם אך הייתי מתייחס אליהם באותה הצורה היות והם שייכים לאותה המשפחה (ויטמין C ניתן לקבל גם מכדורים), איל

23/12/2007 | 22:31 | מאת: גבע

התשובה לגבי המנעות מפרי הדר בכלל איננה נכונה ואיננה תואמת את מה שידוע לגבי הנושא. אין כל איסור לצרוך פרי הדר שאיננו אשכולית. לגבי פומלית שהיא הכלאה בין אשכולית לפומלה השכל הישר מציע להיות לפחות זהיר לגבי שימוש בה ואולי להמנע כליל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי