אורסוליט 300

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/01/2011 | 10:51 | מאת: ניצי

שלום רב, אובחנתי כחולת PBC וקיבלתי כדורים אורסוליט 300 בינון של 5 כדורים ביום. אני חוששת במינון הגבוהה ומבקשת את עזרתכם האם זה לא פוגע. גובהי 1.68 ומשקלי 78 ק"ג אני בת 55. אודה לתשובתכם המהירה. ד.א. אבחנה זו באה לאחר ביופסיית כבד שעשיתי. תודה רבה

15/01/2011 | 09:55 | מאת: ירון הרוקח

שלום ניצי אורסוליט ניתן ל -PBC על מנת למנוע ולהקטין את רעילות מיצי המרה לתאי הכבד ובכך לעכב את התקדמות המחלה. המינון שניתן לך הוא מעט גבוה אבל להזכיר שזה הכל תלוי גם בקצב התקדמות המחלה ובנזק שישנו שזיהו בביופסיית הכבד. את יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל על שני דברים עיקריים: 1. המינון- האם יש אפשרות להוריד כדור אחד והכל תלוי מן הסתם בנזק הכבדי שהתגלה ובקצב התקדמות המחלה. 2. אם יש באפשרותך את המנה היומית לחלק ל- 4 פעמים (שזה מס הפעמים המקובל) על מנת להקל עלייך את הטיפול. לגבי העניין אם זה פוגע, כמו לכל כדור גם לאורסוליט יש תופעות לוואי. חשוב לי שתשימי לב בעיקר ל - זיהומים בדרכי השתן - כל מקרה של צריבה או חשד לדלקת לגשת לרופא, כמו כן להיות עירנית לכל הקשור לזיהומים בדרכי נשימה עליונות - שיעול, ליחה, קושי בבליעה או בנשימה יש לגשת לרופא. שאר תופעות הלוואי ברובן חולפות וחלקן גם ניתן לזהות בבדיקות דם פשוטות אותן, אני מעריך, תעשי לעיתים יותר קרובות. לשאלות נוספות: [email protected]

09/12/2013 | 20:12 | מאת: ניקי

שלום שמי ניקי ואני אובחנתי כחולת מנטל סל לימפומה. עברתי כמה וכמה כימיות ואף השתלת מוח עצם (היה סיוט) עכשיו אני בשלבי החלמה, כאחת התרופות קיבלתי את האורסוליט 300 ועל פי מה שהבנתי זו תרופה לכבד אז מדוע אני משתמשת בתרופה זו מה המנגנון שלה וההשפעה שלה על מערכת הלימפה?

18/06/2017 | 01:06 | מאת: שרית

שלום רב האם נטילת התרופה אורסוליט גורמת לגרד מוגבר ?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי