אינטרקציה בין גלולות לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/01/2011 | 11:10 | מאת: ימית

שלום רב, ידוע לי כי נטילת אנטיביוטיקה יכולה להוריד מיעילות הגלולות, אשמח לדעת מהי הסיבה/המנגנון המדויק לאינטרקציה זו, וכן האם זה חל בכל סוגי הגלולות והאנטיביוטיקה?

08/01/2011 | 14:36 | מאת: ירון הרוקח

שלום ימית החומרים הפעילים בגלולה עוברים בגוף תהליכי פינוי בהם הם מסולקים מהגוף. באחד מן התהליכים החומרים הפעילים בגלולות הופכים לחומר אחר והוא מופרש דרך המרה חזרה למעי, חיידקי המעי, הפלורה הטבעית מעבירה את אותו חומר תהליכים אשר מחזירים אותו להיות החומר הפעיל בגלולה ואז הוא נספג שוב. ישנן אנטיביוטיקות המשפיעות על הפלורה הטבעית ובכך מורידות את כמותה ופוגמות באיכותה ואז התהליך שתארתי קורה פחות מה שגורר ירידה ברמות של הגלולה בגוף. ישנן אנטיביוטיקות שגורמות יותר וישנן פחות תלוי בסוג שאת לוקחת. לשאלות נוספות:[email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי