ויטמין D

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/01/2011 | 10:38 | מאת: רינתיה

בשל ערכים נמוכים מקבלת 10 טיפות ויטמין די על בסיס שמן זית BABY Dקופ"ח . ואני בת 58 -כיצד נעשה שיקול טיפות יעיל שיענה על הצורך וההשלמה הרצויה . תודה להתייחסותכם המהירה

07/01/2011 | 14:39 | מאת: ירון הרוקח

שלום רינתיה כמות היחידות של ויטמין D הרצויה במצב של חוסר מחושבת לפי מפתח של 100 יח' על כל יח' שאני רוצה להעלות לדוגמא אם בבדיקות הדם יצא לך 18 ואני רוצה להגיע בין 30 ל- 35 אזי יש להוסיף לצריכה היומית לפחות 1200 יח של ויטמין D. את הכמות הנ"ל יש לקחת לפחות לתקופה של 3 חודשים שבסיומם עושים בדיקת דם ומתאימים מינון מחדש אם עדיין חסר ואם המצב אינו מצב של חוסר אזי ממשיכים במתן של 800 יח ביום על מנת לשמר את המצב ולמנוע חוסר עתידי. חשוב מאד לעשות בדיקות דם תקופתיות שכן למחסור בויטמין D סיבות רבות ומגוונות ואם אין עלייה ברמות אזי צריך להמשיך ולבדוק לעומק את הסיבה לחוסר לשאלות נוספות: [email protected]

08/01/2011 | 14:40 | מאת: רינתיה

תודה רבה ! רבה ! להתייחוסתך ותגובתך . אודה אם תבהיר ותסביר לי לכמה יחידות שווה כל טיפה ? והאם טיפות בייבי על בסיס שמן זית הן נותנות את המענה הרצוי ? תודה רבה ורק בריאות לכולנו . רינתיה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי