בת 5.5 - מוקסיפן פורטה 250

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/01/2011 | 21:27 | מאת: מרגלית

קיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 250 עבור בתי שממוצ'ש החלה להשתעל עם המון ליחה , נזלת עם הפרשה דמית וחום בסביבות 38+ - הרופא איבחן שמדובר בוירוס - לא שפעת - וכן התחלה של אודם באחת האזניים ושקדים מוגדלים. הוא לא חשב שנדרש ליטול אנטיביוטיקה אולם ביקשתי בכל זאת שירשום לנו שאם נראה שהחום רק עולה והאוזן מציקה לה יותר - נוכל לתת ואכן כך היה . עכשיו כמובן כבר אין חום והמצב השתפר מאד האם ניתן להפסיק בנטילת הסירופ - התחלנו ב- 3 לינואר בערב עד היום - 6 לחודש. ניתנה לנו כמות מספיקה ל- 7-8 ימים סה"כ. האם יש טעם להפסיק או שכבר עדיף לסיים אותה כפי שהמרשם מאפשר.?

07/01/2011 | 15:06 | מאת: ירון הרוקח

שלום מרגלית אין להפסיק שימוש באנטיביוטיקה לפני הזמן אותו קצב הרופא, הדבר עלול לגרום להתפתחות של זנים עמידים לאנטיביוטיקה ולחזרה של הדלקת. מהסיפור לא ברור למה הותחל טיפול באנטיביוטיקה אם מראש הרופא קבע שמדובר בוירוס כמו כן אם האנטיביוטיקה היא זו שגרמה לשיפור במצב אזי שאין להפסיק לפני הזמן לשאלות נוספות:[email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי