התנגשות בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/01/2011 | 09:39 | מאת: אסתר לוטן

אני מטופלת באלטרוקסין ובימים אלה קיבלתי אומפרדקס נגד חיידק ההליקובקטר, הרוקח אמר לי לקחת את האומפרדקס בבוקר חצי שעה לפני האוכל, ברצוני לשאול אם אין התנגשות בין התרופות הללו ? שכן גם את האלטרוקסין אני לוקחת בבוקר. תודה.

05/01/2011 | 15:25 | מאת: אוריין לניאדו

אסתר שלום, לפי אתר מיקרומדקס המעודכן לרבעון האחרון אין מניעה בנטילת 2 התרופות. את האלטרוקסין יש לקחת בבוקר שעה לפני האוכל ואת האומפרדקס יש לקחת חצי שעה אחרי נטילת כדור האלטרוקסין וכעבור חצי שעה לאכול ארוחת בוקר. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי