שאלה לגבי הטיפול באנטיביוטיקה-מוקסיפן פורטה 500מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/01/2011 | 18:52 | מאת: דולב

שלום, הרופאה שלי נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה (מוקסיפן פורטה 500 מ"ג) ואני קניתי אותו ונטלתי 2 כדורים בינתיים בהפרשים של 5 שעות. על פי הוראות הרופאה יש לנטול 3 כדורים ביום לאחר ארוחה. לפני הכדור הראשון לא אכלתי, רק אחרי נטילת הכדור אכלתי. ולאחר 4 שעות אכלתי ארוחה ואז לקחתי את הכדור השני וכעבור שעה לקחתי את הכדור השני כעבור כחצי שעה היו לי שלשולים קיצוניים, לא היו לי כאלה לפני כן. השאלה שלי היא האם אני צריך להמשיך לקחת את הכדורים האלה או שעדיף שלא. אני בן 18 וזאת הפעם הראשונה שאני לוקח אנטיביוטיקה. אם אני יפסיק את הטיפול בה האם יגרם לי נזק כלשהו? (אני חולה כבר 4 ימים אני מרגיש יותר טוב מבהתחלה. רק היום התחלתי לקחת את התרופות ואני לא יודע אם זה יועיל לי להמשיך כי אני לא מרגיש טוב עם הנטילה של הכדורים הללו)... תודה.

05/01/2011 | 15:21 | מאת: אוריין לניאדו

דולב שלום, ראשית לא רשמת מאיזו מחלה אתה סובל ולאיזו מטרה נרשמה לך האנטיביוטיקה. שנית את התרופה ניתן לקחת גם ללא אוכל ורק עם מים. ייתכן והתרופה גרמה לך לשילשולים כיוון שזו אחת מתופעות הלוואי שלה. אם השילשולים לא מפסיקים או מחמירים עלייך לשוב לרופא ולשקול הפסקה או החלפת האנטיביטיקה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי