דאלאצין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/12/2010 | 08:34 | מאת: אילה

אני בת 51.11 לפני שבוע וחצי קיבלתי אוגמנטין 500. 3 פעמים ביום ל 10 ימים וזה עשה לי פריחה מהשוקיים ומטה עד קצה הרגליים ולכן הפסקתי אחרי יומיים הרופאה החליפה לי לדאלאצין סי כמוסות 150 הם עושים לי כאבי בטן האם יש עוד תרופות לדלקת מלווה בהמון ליחה? וגם מהן התופעות לוואי של הדאלאצין? בטעות זרקתי את העלון המצורף

14/12/2010 | 15:40 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום אילה, תופעות הלוואי העיקריות של קלינדאמיצין הן בחילה, אי נוחות בבטן ושלשול, פריחה התרופה עלולה במקרים נדירים לגרום לעוויתות וכאבי בטן חזקים ולשלשולים חזקים. אם תופעות הלואי של הטיפול אינן נסבלות, יש לפנות לרופא המטפל להתאמת טיפול אחר. ניתן למצוא את העלון לצרכן של חלק גדול מהתרופות באתר משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/index.asp?safa=h בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי