תופעות לוי לשימוש בתרופה efudix

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/12/2010 | 11:53 | מאת: דבורה

בכדי להסיר נגעים קדם-סרטניים מעור הפנים, קבלתי מרופאת עור מקופ"ח, את המשחה efudix,למרוח בכל ערב במשך 3-4 שבועות.הוזהרתי שאראה רע מאד. אני נראית זוועה יצאו לי נגעים נוספים, אני מרגישה צריבה כל היום. האם ישארו לי צלקות? אולי אני רגישה לחומר? האם מותר למרוח על הפנים קרם או משחה מייק-אפ במצב הנוכחי? ענו לי בהקדם כי אני סובלת מאד. דבורה.

שלום דבורה, השימוש בקרם גורם תחושת צריבה עד כדי תחושה כמו לאחר כוויה ,ולאחר שבוע עד 10 ימים באיזורים שיש בהם נזקי שמש ועור מופיע אודם וחום מקומי. ובהמשך הטיפול מופיעים כיבים, קליפות ופצעים באיזורים הללו. תוצאה שכזו מעידה שהקרם יעיל וכי נהרסו התאים בעלי הפוטנציאל הסרטני ברמה זו או אחרת. עם הפסקת הטיפול באפודיקס, הסימנים שפרטתי נעלמים במהירות. בדרך כלל האודם בפנים יימשך עוד שבועיים עד ארבעה שבועות עד שיעלם. במקרים רבים בסיום התקופה יש קילוף של כל האיזורים הפגועים והעור שצומח מתחתם הוא בריא עם פחות נגעים סרטניים או טרום סרטניים. לאחר הנחת הקרם בחצי שעה ניתן להניח עליו קרם הגנה מפני השמש או מייק אפ. יש לשים לב שאינם מכילים בשמים או אלכוהול שיגרמו לתגובה אלרגית מקומית. בברכה,

19/05/2022 | 16:13 | מאת: שאלה

לגבי השאלה הרופא שלי אמר לי למרוח על חלקים מסויימים אף מצח על הפנים יש לי כל מיני פיגמנטציה לא כדאי למרוח גם עליהם?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי