הפסקת אנטיביוטיקה לתינוקת בת 1.5

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/12/2010 | 13:08 | מאת: בועז

שלום. יש לני תינוקת בת שנה וחצי שמשתעלת כבר יומיים/שלושה.אתמול התחיל לה חום בערב והלכנו לרופא. הרופא החליט כי יש חשש לדלקת ריאות ורשם לנו אנטיביוטיקה. בלילה התינוקת ישנה טוב ולא היה חום (בלי לתת עדיין אנטיביוטיקה). בבוקר נתתי לה אנטיביוטיקה (אין חום) ואני חושב שעשיתי טעות כי אני לא רוצה לתת אנטיביוטיקה סתם. אפשר להפסיק לתת אחרי פעם אחת בלבד שנתתי?

שלום בועז, במידה ולבתך אין דלקת ריאות אין חשש בהפסקת האנטיביוטיקה הואיל ואין חיידק. מאידך, אם אכן יש לה דלקת ריאות (והרופא חושד שכך הדבר) אין להפסיק טיפול אנטיביוטי הואיל ומצבה יחמיר. בכל מקרה אני ממליץ לקבוע פגישה אצל רופא הילדים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי