זילרג'י בהנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/12/2010 | 15:15 | מאת: ענבל

האם ניתן לקחת זילרג'י בהנקה? אני מאכילה בחלב אם שאוב ומטרנה. אם נטלתי כדור האם ניתן להימנע משימוש בחלב האם ואח"כ לחזור אליו? לאחר כמה זמן?

ענבל שלום, עפ"י המיקרומדקס המעודכן, אין לשלול סיכון לתינוק בשימוש בתרופה זו בזמן ההנקה ועל כן לא מומלץ לקחת אותה בהריון. תרופה זו מופרשת בחלב אם. בד ובד, תופעות לוואי פוטנציאליות בתינוק עקב חשיפה לתרופה זו אינם ידועות. ניתן לשוב ולהניק את התינוק יומיים (מינימום 32 שעות) לאחר לקיחת תרופה זו. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי