ויטמין D

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/11/2010 | 08:16 | מאת: רבקה

שלום, אני בת 60 ומצאו לי חוסר בויטמין D. הרופא נתן לי "בייבי D"- הויטמין בטיפות. אני יודעת שניתן לקבל את הויטמין גם בכדורים. שאלתי, האם יש שוני בין טיפות לכדורים? האם אחד מהם נספג מהר יותר? האם זה בסדר מה שקיבלתי או שעליי לקחת כדורים? תודה

שלום, למרות שלא מצאתי מחקרים בנושא, טיפות של ויטמין D נספגות טוב יותר מטבליות. במידה ואת בחוסר של ויטמין D אני מניח שהרופא נתן לך הסבר לגבי המינון הרצוי, וכן הצורך לבדוק את רמות הסידן בכדי להימנע מאוסטאופרוזיס עקב החוסר. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי