שימוש במשחה בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/11/2010 | 08:39 | מאת: שירלי

שלום רב, רציתי לברר האם ניתן להשתמש במשחות :elocom oint ו- bepanten ont בהריון תודה מראש

שלום, על פי הספר Drugs in pregnancy and lactation שימוש במשחות הנ"ל מוגדר כקטגוריה C עבור elocom ואין מידע על ניסויים שנערכו בה, אם כי כנראה שאין בעיה בשימוש. בפנטן מוגדר כ- B, כלומר על פי מחקרים שנעשו בבעלי חיים לא נמצא שנגרם נזק לעובר. על הרופא לבצע שיקול של סיכון מול תועלת כאשר הוא מחליט על השימוש בתרופות אלה בזמן הריון. למידע נוסף ניתן לפנות למרכז הטרטוגני בבי"ח אסף הרופא. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי