שימוש בתרופת בקלוסל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/11/2010 | 18:17 | מאת: נני

עקב מחלה נוירולוגית אני סובלת מספסטיות ברגליים. הומלץ לי ע"י הרופא לקחת בקלוסל לפי מינון של 2.5 מ"ג ליום ולאזן לפי הצורך. שאלתי היא מה הן תןפעות הלוואי שיש לתרופה זו והאם היא ניתנת לשימוש רק לפי הצורך או שאם אני מתחילה אני חייבת לקחת אותה מידי יום. אני נוטלת מגנזיום מזה כשבוע בהמלצת הנתורופתית כ-2 כדורים של 200 מ"גכל כדור ליום אך עדיין לא מרגישה שיפור. מקווה לתשובה בהקדם, נני

29/11/2010 | 08:30 | מאת: ירון הרוקח

שלום נני בקלוסל הינה תרופה המשפיעה על הפעילות העצבית ומדכאת אותה ובכך נמנעת הפרשת חומרים המשרים רפלקסים ופעילות עצבית המכווצת את השרירים. התרופה ניטלת לרוב כל יום אלא אם כן הספסטיות ממנה את סובלת לא מתרחשת כל הזמן ויש תקופות שבהן את מסתדרת ללא התרופה. אם את רואה שאת זקוקה לתרופה על בסיס יומי צריך לדבר עם הרופא לגבי המינון הנכון לך. תופעות הלוואי הנפוצות לתרופה: בחילות, הקאות, חולשה סחרחורות כאב ראש ונדודי שינה כאשר אלו חולפות כאשר הגוף מתרגל לתרופה. תופעות חשובות להתייחסות: טונוס שרירים נמוך (בדיוק ההפך מספסטיות רק בצורה קיצונית) עצירות ויש אנשים שמרגישים החמרה בצרבות עקב השימוש. חשוב לי להזכיר דבר אחד, אם את משתמשת באופן קבוע, שבוע ויותר , ההפסקה צריכה להיות הדרגתית. הפסקה חדה עלולה לגרור חזרה של הספסטיות בצורה חזקה לגבי המגנזיום - הוא יעיל במצבים בהם יש חוסר במגנזיום ואז הדבר מתבטא בהתכווצויות שרירים שהן לא עצביות אלא עקב שינוי במאזן המינרלים בתוך השריר. כמו כן לקיחה שלו צריכה להיות עם אוכל ולהשתדל להרחיקו מתרופות אחרות לפחות שעתיים לשאלות נוספות: [email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי