מטרונידאזול (Metronidazole) בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/11/2010 | 15:20 | מאת: ענת

שלום רב, אני בשבוע 36 ועקב בדיקה וגינלית נמצא שיש לי זיהום חיידקי. הרופא שלי רשם טבליות פלגי'ל -מטרונידאזול (Metronidazole) וקראתי במס' מקומות שהתרופה עלולה לגרום למומים בעובר כיוון שהיא עוברת שילייה. האם זה נכון? האם התרופה אכן מסוכנת לעובר? מה לעשות? בתודה מראש, ענת

23/11/2010 | 16:10 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום ענת, לפי DRUGS IN PREGNACY & LACTATION (מהדורה שמינית) שימוש וגינאלי במטרונידזול הינו טיפול מקובל בטרימסטר השני והשלישי. השימוש בתרופה בטרמיסטר הראשון הינו התווית נגד. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי