נרות פרוקטו-גליבנול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/11/2010 | 14:10 | מאת: שמחה

קיבלתי נרות פרוקטו-גליבנול וגם מישחה רקטוצורין נגד טחורים וכאבים בפי הטבעת. אני מבקש לדעת מהן תופעות הלוואי של התרופות. אני בן 90 חולה לב עם קוצב. מרגיש טישטוש לאחר לקיחת הנר. האם זה בגלל השפעת הנרות או המישחה?

13/11/2010 | 16:46 | מאת: ירון הרוקח

שלום שמחה בשתי התרופות יש חומר שנקרא lidocaine hcl אשר היינו מאלחש מקומי אשר מקל על הכאבים. תופעת לוואי ידועה של החומר היא טשטוש עייפות וסחרחורת למרות שבמתן מקומי הספיגה היא נמוכה יחסית אך קיימת ולכן אתה עשוי לחוש את הטשטוש הנ"ל ובמיוחד אחרי מתן של הנר. לא רשמתי לי בכמה נרות אתה משתמש ביום וכמה פעמים אתה מורח את המשחה וזה חשוב לדעת כי בגילך התרופה מתפזרת מהר יותר דבר שמעלה את שכיחות תופעת הלוואי ולכן הייתי ממליץ לך על כמה דברים: 1. את המשחה תמרח על פד גזה ובטפיחות קלות תמרח על המקום הכואב 2. תנסה להוריד קצת מהנר תוך כדיי גירודו למרות שהחומר לא מפוזר בצורה אחידה אך אתה יכול לחוש שזה מקל על תופעת הלוואי 3. לדבר עם הרופא ולעדכן אותו על תופעת הלוואי לשאלות נוספות: [email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי