לא התייחסתם להודעתי - טיפול בנוביטרופן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/11/2010 | 18:56 | מאת: אלירז

שלום, אני בן 18 מטופל בעקבות במעי רגיז באופן קבוע בקולוטאל פעמיים ביום. בנוסף לכך הובחנה אצלי רגישות מסוימת ללקטוז ולכן אני נוטל לקטזין כאשר אני אוכל מוצרי חלב. בעקבות רצף בחינות שאני צריך לעבור ביקשתי מהרופא תרופה שתמנע ממני לצאת לשירותים, רק לתקופה זו, מכיוון שאני סובל מהטלת שתן תכופה. בעלון השימוש בתרופה כתבו שהינה מכילה לקטזין, ושלא מומלץ להשתמש בה כאשר נוטלים תרופות לעוויתות המעיי (קולוטאל), בכדי למנוע תגובות בין תרופתיות. השאלה המתבקשת, האם לקחת תרופה זו? או לדרוש להחליפה? אם כן מומלץ לקחת, האם לקחת לקטזין מיד אחרייה? בתודה רבה על העזרה מראש!

13/11/2010 | 08:47 | מאת: ירון הרוקח

שלום אלירז קולוטל הינה תרופה אשר גורמת להרפיה של שרירי המעי אבל לא פוגעת בתפקוד הכללי של המעי. הנובטרופן הינה תרופה שתופעת הלוואי המרכזית שלה זה עצירות ולכן החשש שהשילוב יפגע בפעילות מעיים תקינה. חשוב לזכור שהנוביטרופן עובדת על הגוף בין שש לשמונה שעות כך שתופעת הלוואי הזאת הינה חולפת וגם שאין אינטרקציה משמעותית בין התרופות לכן חשוב לשים לב שלא מתפתחת עצירות רצינית, אם כך הדבר יש לדבר עם הרופא ולמצוא תחליף לתרופה. כמו כן חשוב שתדע ששאר תופעות הלוואי של הנוביטרופן חולפות ברגע שהגוף מתרגל לשימוש. לגבי הלקטזין, גם בקולוטל וגם בנוביטרופן יש לקטוז ולכן אפשר לקחת עימן לקטזין . לשאלות נוספות: [email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי