נטילת פרמול בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/11/2010 | 10:59 | מאת: שיר

שלום, בת 27, אני בשבוע תשיעי להריון, בשבוע השני, כאשר טרם ידיעתי שאני בהריון נטלתי במשך שלושה ימים כדורי פרמול של יום ולילה כיוון שהייתי חולה. מבקשת לדעת האם הכדור יכול לגרום לנזק לעובר, הבנתי שלא ממולץ ליטול תרופות בשליש הראשון של ההריון.

12/11/2010 | 13:51 | מאת: ירון הרוקח

שלום שיר התרופה הזו אינה מומלצת בהריון אך הסיכוי שפגעת בעובר הינו מזערי עד כדיי לא קיים. הסיכון בכדור הזה בזמן הריון הוא שאחד החומרים גורם לכיווץ כלי דם והדבר אינו מומלץ. לגבי נטילת תרופות בשליש הראשון של ההריון יש תרופות שמותר ויש שאסור ולפני שאת משתמשת היוועצי ברופא או רוקח. לשאלות נוספות: [email protected]

18/11/2010 | 13:58 | מאת: שיר

חליתי בוירוס ממש בשבוע שבועיים ראשונים של ההריון ממה שהבנתי בשליש הראשון האחוזים גדולים שזה הזיק לעובר הרופאים משאירים אותך עד חודש חמישי לעשות מי שפיר ובמידה והוא נדבק לסיים בחודש זה . מה שקשה זה לעבור צירים וכאבים בנוסף לכאב הנפשי הכבד רציתי לדעת אם הסיכוי כזה גדול למה לא מסיימים את ההריון בחודש מוקדם יותר חודש שלישי . מה באמת הסיכון ? חשוב לי לציין שזה הריון ראשון שלא בא בקלות ואני ממש כואבת וחוששת

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי