אבצינק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/11/2010 | 13:48 | מאת: ענבר

שלום ד"ר רציתי לשאול שאלה בנוגע לאבצינק. מה התופעות לוואי שלה? יכול להיות הקאות? אתמול לקחתי אבצינק על קיבה ריקה בבוקר, שעה לפניי שתיתי סירופ לשיעול. אחרי שעה שלקחתי את האבצינק רציתי להכין לי משהו לאכול, רק הרחתי את האוכל והקאתי. זה קשור פה משהו אחד לשני? תודה, ענבר

08/11/2010 | 15:05 | מאת: אוריין לניאדו

ענבר שלום, אבצינק- מכילה את החומר ZINC SULPHATE. יש עדיפות בלקיחת התרופה על קיבה ריקה, כלומר שעה לפני האוכל או שעתייים לאחריו.בנוסף, יש להימנע מצריכת מוצרי חלב, דגנים, וסיבים עד שעתיים לאחר נטילת התרופה. למרות זאת, אם הדבר גורם לבעיות במערכת העיכול כגון בחילות כאבים וכו' ניתן לקחת את התרופה יחד עם אוכל. תופעות הלוואי של התרופה כוללות צרבת ובחילות. לא ציינת את סירופ לשיעול נטלת. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי