שאלה לגבי כדורים grifulin

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/07/2007 | 12:32 | מאת: דקלה

שלום, אתמול הייתי אצל רופא עור והוא רשם לי כדורים מסוג grifulin. כשקראתי את עלון השימוש נוכחתי לדעת כי ישנם 2 דברים חשובים שלגביהם הרופא לא הפנה את תשומת ליבי והם: 1- רשום כי במהלך הטיפול צריך לעשות בדיקת דם ותפקוד ריאות וכליות 2- אני נוטלת גלולות ורשום שהתרופה יכולה למנוע פעולה רצויה של הגלולות שאלתי היא איך להתייחס ל2 עניינים אלה? מהי הסיבה שהרופא לא התייחס לכך ?

23/07/2007 | 17:50 | מאת: ד"ר איל שורצברג

דקלה שלום, הכדור גריפולין מיועד לטפל בזיהומים פטרתיים. לגבי שאלותייך, אכן בזמן הטיפול ובמיוחד אם הוא ממושך יש לבצע בדיקות דם תקופתיות שכוללות תפקודי כבד, כליות ובדיקות המטולוגיות שונות, בקשי מהרופא המטפל לבצע בדיקות אלו במהלך הטיפול בך. בנוגע לסיכוי הכניסה להריון, התרופה מעלה את הסיכון להיכנס להריון במיוחד בתכשירים משולבים שמכילים פרוגסטרון ואסטרוגן. היצרן ממליץ להתשמש באמצעי מניעה נוסף (כגון קונדום) בזמן השימוש בתרופה כדי להקטין את הסיכוי להרות. נתון נוסף שכדאי לקחת בחשבון שהתרופה עלולה לגרום לנמנום ולסחרחורת ויש לקחת זאת בחשבון ולהיזהר כאשר נוהגים או מפעילים ציוד כלשהו. כמו כן אין לשתות אלכוהול בזמן נטילת התרופה! מכיוון שלא הייתי נוכח בזמן ביקורך אצל הרופא לא יהיה זה נכון מצידי לענות על שאלתך השנייה. בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי