חיסון שני לצהבת A באיחור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/10/2010 | 12:02 | מאת: נועם

שלום רב, בחודש ינואר האחרון עשיתי חיסון לצהבת מסוג A במפראת מטיילים. נתבקשתי לבצע את הזריקה המשלימה לחיסון חצי שנה מיום החיסון אך לצערי ביצעתי את זריקת החיסון השניה רק היום (20 לאוקטובר). רציתי לדעת האם החיסון יהיה אפקטיבי למרות הפער בין מועדי החיסון ובאם לא האם אוכל פשוט לבצע חיסון נוסף חצי שנה לאחר מכן? בתודה מראש על התשובה, נועם

25/10/2010 | 15:01 | מאת: כמאל עמארנה

שלום נועם, עפ"י Micromedex המעודכן לרבעון זה ניתן לקבל את החיסון השני 6-18 חודשים לאחר החיסון הראשון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי